Nököhammas Austin Powers kohtaa Beyoncén

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Hero
Nököhammas Austin Powers kohtaa Beyoncén

Austin Powers (Mike Myers) on villi ja vaarallinen salainen agentti.

Pekka Eronen

Austin Powers ja kultamuna

★★★ Rehvakkaiden agenttielkeiden, nököhampaiden ja seksistisen kökköhuumorin yhdistelmällä ei voisi tätä pitemmälle pötkiä. Mike Myersille Kultamuna oli jo kolmas Austin Powers -elokuva. Intoa ja perinnetietoisia vitsejä riitti siihenkin. Michael Caine on patteripupumaisen agentin kadonnut mestarivakoojaisä, ja Beyoncé Knowles veret seisauttava agenttileidi Foxy Cleopatra. Juhlan kunniaksi kukkii 1970-luvun tyyli. (USA 2002)

Hero keskiviikko 11.7. klo 21.00

Top Gun – lentäjistä parhaat

★★★ Jos pitää nopeasti havainnollistaa, millaista on tyypillinen amerikkalainen kasarimeininki, sopii vilauttaa tätä. Tony Scottin suositusta elokuvasta uhkuu presidentti Ronald Reaganin ajan voimantunto ja turboahdettu juppihenki, vaikka laivaston lentäjien kanssa liihotellaankin. Tom Cruise on rämäpääpilotti, Kelly McGillis hyvin meikattu kouluttaja. Berlin-hitti Take My Breath Away kruunaa maailman omistajien tunnelmat. (USA 1986)

Nelonen keskiviikko 11.7. klo 21.00

Public Enemies

★★★ John Dillinger oli ammattirikollinen ja veristen pankkikeikkojen pomo, mutta 1930-luvun laman oloissa hänestä tuli lainsuojaton legenda. Koettiin, että hänen tapaisensa maksavat potut pottuina huijaripankeille. Michael Mannia onnisti, kun sai Johnny Deppin tätä esittämään. Suosittu, mutta aina jotenkin sivullinen ja kapinallinen tähti tavoittaa hahmosta kerroksia, jotka tiiviiksi puristetusta elokuvasta muuten puuttuisivat. (USA 2009)

TV5 keskiviikko 11.7. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio