Helena yllättää miesjoukkueen valmentajana – entinen pelaaja John Carew tärkeässä roolissa

Yle Kuvapalvelu
Helena yllättää miesjoukkueen valmentajana – entinen pelaaja John Carew tärkeässä roolissa

Valmentajana Helena Mikkelsenillä (Ane Dahl Torp) ei ole syytä hymyyn, sen verran tiukkoihin tilanteisiin hän joutuu.

Tiina Vuorimäki

Kotikenttä

★★★★ Suomalaisillekin tuttu tilanne aloittaa Kotikenttä-sarjan: lumi peittää nurmikenttää. Ärsyyntynyt Patrick Halsen (Svein Roger Karlsen) lyyhistyy jalkapallokentälle.

Norjalainen sarja kertoo jalkapallomaailmasta ja sukupuolirooleista viiltävästi. Näinä jalkapallon MM-kisojen ja #metoo-kampanjan aikoina Kotikentän aihe on kuin tuore kuin ajankohtaisohjelma, vaikka fiktiota onkin.

Helena Mikkelsenistä (Ane Dahl Torp) tulee Norjan ensimmäinen naispuolinen jalkapallovalmentaja huipputason miesjoukkueelle. Sukupuoli näyttää olevan joillekin iso ongelma, vaikka taitojenhan pitäisi ratkaista.

Tärkeässä roolissa on myös John Carew. Carew on entinen ammattijalkapalloilija. Hän on pelannut Norjan lisäksi muun muassa Italiassa, Britanniassa ja Ranskassa.

Pohjoismaissa on eroja, mutta myös paljon yhteistä. Kaikissa ihmisten voimakkaatkin reaktiot ovat melko maltillisia; maisemat osan vuotta kalseita ja kadut lähes tyhjiä.

Kun Mikkelsen menee tuoreena valmentaja Varg IL -joukkueen pukuhuoneeseen, tunnelman aistii ilman sanojakin, vaikka ulkoisesti ei tapahdu mitään dramaattiselta näyttävää.

Miten ihminen toimii hankalassa tilanteessa? Tätä on mielenkiintoista seurata, vaikkei jalkapallo kiinnostaisikaan. Jännitteet, kannustaminen, hämmennys ja kiukku on tuotu hyvin esiin.

Yle Areena perjantai 6.7. ja Yle Teema & Fem 22.9.2018


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio