Danny viihdyttää laulullaan brittioutoilussa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Yle Kuvapalvelu
Danny viihdyttää laulullaan brittioutoilussa

Danny laulaa Double -kaksoisolento -elokuvassa, jossa ujo Simon (Jesse Eisenberg) kohtaa hohdokkaan karismaattisen kaksoisolentonsa.

Pekka Eronen

The Double – kaksoisolento

★★★★ Suomen ikioma Danny aloitti levytysuran East Virginialla, ja saman kappaleen hän esittää Richard Ayoaden brittifilmissä. Tuokio saattaa olla ohjaajan kunnianosoitus Aki Kaurismäelle, mutta muuten luisutaan lähemmäs David Lynchin ja Charlie Kaufmanin tapaisia nyrjähtäneiden tuntojen tulkkeja. Minuus on nytkin hauras asia. Kainoa Simonia ja hohdokasta kaksoisolentoa esittää mainio Jesse Eisenberg. Ensiesitys. (Britannia 2013)

Yle Teema & Fem perjantai 6.7. klo 21.10

Varasto

★★★★ Yrittää pitää, ja jokaisen pitää huolehtia omista asioistaan. Taru Mäkelän komedia pakkaa nykyajan työelämän keskeisiä tuntoja maalivaraston ahtaisiin puitteisiin. Arto Salmisen romaanista ja sen näytelmäversiosta Kari-Pekka Toivosen, Minttu Mustakallion, Aku Hirviniemen ja kumppanien oli hyvä ammentaa terävää ja pulppuavaa duunaripulinaa. Tänä vuonna valmistuneeseen jatko-osaan ei eväitä enää riittänytkään. (Suomi 2012)

MTV3 perjantai 6.7. klo 20.00

Spartacus

★★★★ Stanley Kubrickin historiallinen spektaakkeli ei valmistunut onnellisten tähtien alla. Katkerasta taistelusta se kertookin: Rooman nujerretusta orjakapinasta viimeisellä vuosisadalla ennen ajanlaskun alkua. Ohjaajalla, käsikirjoittaja Dalton Trumbolla ja tähti Kirk Douglasilla oli kullakin oma visionsa lopputuloksesta. Tässä tapauksessa siitä ei koitunut laihaa kompromissia, vaan yksilöiden ja aatteiden väkevä myllerrys. (USA 1960)

Kutonen perjantai 6.7. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio