Käärijä palaa Suomeen tänä iltana – tapaa faneja ja mediaa lentokentällä

Euroviisujen finaali tavoitti Ylen mukaan lähes 2,8 miljoonaa suomalaista eilisiltana ja -yönä.

Käärijä tapasi mediaa Euroviisufinaalin jälkeen.

STT

Suomen euroviisuedustaja Käärijä eli Jere Pöyhönen palaa kotimaahan Euroviisuista Liverpoolista tänään sunnuntai-iltana.

Kappaleellaan Cha cha cha Käärijä sijoittui laulukilpailuissa toiseksi Ruotsin Loreenin jälkeen.

Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeuduttuaan Käärijä tervehtii kentällä fanejaan ja järjestää sen jälkeen tiedotustilaisuuden medialle.

Tiedotustilaisuus on määrä järjestää noin kello 19, ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta.

Käärijä-huuma keräsi suomalaiset tiiviisti viisulähetysten ääreen

Käärijä-huuma sai suomalaiset tiiviisti viisulähetysten ääreen eilisiltana ja -yönä. Euroviisuja seurasi suorasta lähetyksestä keskimäärin 1,7 miljoonaa suomalaista, ja illan mittaan viisulähetys tavoitti Ylen mukaan lähes 2,8 miljoonaa katsojaa. Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla finaalilähetys keräsi yli 800 000 käynnistystä.

Suomen paras sijoitus sitten Lordin

Käärijän sijoitus on Suomen paras sitten Lordin euroviisuvoiton vuonna 2006.

Ylen mukaan kyseessä oli samalla myös paras suomenkielisen kappaleen sijoitus Euroviisuissa koskaan. Lordi esitti voittokappaleensa englanniksi.

Euroviisut voitti kilpailun suurin ennakkosuosikki Ruotsi Loreenin popkappaleella Tattoo. Voitto on Ruotsille seitsemäs ja Loreenille toinen. Hän nappasi edellisen viisuvoittonsa vuonna 2012 kappaleella Euphoria.

Suomi sai tämänvuotisessa kilpailussa kovimman yleisöpistesaaliin, kun taas Ruotsi oli ammattilaisraatien ykkönen. Ruotsin lopullinen yhteispistemäärä oli 583 pistettä, Suomen 526 pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut