”Toivon mahdollisimman hassunkurisia hallitus­neuvotteluita”, koomikko Jukka Lindström sanoo

Kovan viikon ilta on Jukka Lindströmin uusi poliittinen satiiriohjelma.

Jukka Lindström naurattaa jälleen poliitikkojen kustannuksella.

Jukka Lindström saattaa olla kotimaisen politiikan johdonmukaisimpia hahmoja. Koomikolta alkaa jo kolmas poliittista satiiria tekevä ohjelma.

Noin viikon uutisten (2014–2017) ja Jukka Lindströmin Sivuhistorian (2022) jälkeen tulee seitsenosainen Kovan viikon ilta, joka alkaa sopivasti samalla viikolla kuin uusi eduskunta aloitti kautensa.

”Maan kannalta toivon, että hallitusneuvottelut käydään ripeästi, mutta satiirin kannalta toivon tietenkin mahdollisimman monipolvisia ja hassunkurisia neuvotteluita”, Lindström sanoo.

Niiden käänteet ehtivät myös hyvin mukaan jaksoihin, jotka nauhoitetaan vasta lähetystä edeltävänä iltapäivänä. Puheenaiheista on keskustelemassa vaihtuva joukko panelisteja. Ensimmäisessä jaksossa he ovat näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, toimittaja Jari Hanska ja viestintäjohtaja Lotta Backlund.

Poliittisen satiirin kenttä on muuttunut Noin viikon uutisten jälkeen. Vitsistä on Lindströmin mukaan tullut entistä enemmän myös politiikan tekemisen väline, kiitos sosiaalisen median ja erityisesti Twitterin.

”Mua tosin aina arveluttaa, kun poliitikko vitsailee. Se sisältää tai ainakin voi sisältää kaksoisviestin, toisaalta niille hc-kannattajille ja sitten taas suurelle yleisölle”, Lindström sanoo.

”Poliitikolla on aina agenda.”

Entä koomikon agenda? Lindström kertoo, että käsikirjoitustiimi tähtää aina pelkästään nauruihin.

”Mulle on ihan sama, onko se keskustan, kokoomuksen vai demareiden ministeri, joka juo viinaa ministeriautossa. Yhtä iloinen mä olen tällaisista uutisista.”

Kovan viikon ilta, lauantaisin TV1 klo 21.00 ja Yle Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut