Arkihuolesi kaikki heitä - Viihde - Satakunnan Kansa

Arkihuolesi kaikki heitä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

The Red Turtle -elokuvassa autiolle saarelle haaksirikkoutunut mies törmää eräänä päivänä törmää jättiläiskilpikonnaan.

27.11.2020 7:00

The Red Turtle

TV5 klo 19.20

★★★★ Japanilainen animaatiostudio Ghibli poikkesi perinteistään ja pestasi ohjaajaksi hollantilaisen Michaël Dudok de Witin. Se kannatti: ilman turhia kiireitä ja vuorosanoja pärjäävä seikkailu on yhtiön lumoavin sitten mestari Hayao Miyazakin kulta-aikojen. Aution saaren miehen ja jättiläiskilpikonnan kohtaamisesta alkaa sukellus elämän syviin pohjavirtoihin. Vapauden tunne ei tosin sukupuolirooleihin ulotu. Ensiesitys. (Japani 2017)

Gran Torino

Sub klo 21.00

★★★★ Nuorempana Clint Eastwood ratsasti kaupunkiin ja paukutti konnat kumoon. Nyt hän tyytyy murisemaan ohikulkijoille kotitalonsa kuistilta ja varjelee korkeintaan 1970-luvun klassikkoautoaan. Tarina vanhan lesken ja Korean sodan veteraanin mielenmuutoksesta etenee eläkevaarin vakaata tahtia. Panokset kumminkin kovenevat, kun jäärä tutustuu naapuriin muuttaneeseen aasialaisperheeseen. Christopher Carley on katolinen pappi. (USA 2008)

Gloria – gangsteriheila

Yle Teema & Fem klo 21.55

★★★★ Viime lauantaina Gena Rowlands eläytyi vaimon ja äidin mielenterveysongelmiin elokuvassa Naisen parhaat vuodet. Kovapintaisen Glorian roolissa hän ei ehdi kriiseilemään, kun ottaa suojelukseen palkkamurhaajien jahtaaman pikkupojan. Ohjaaja John Cassavetes tasapainotti tarkasti jännityksen ja tunteilun. Luc Bessonin Leon (1994) yritti sivakoida perässä, mutta puuskutti ylämäissä ja keskittyi lähinnä ampumahiihtoon. (USA 1980)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut