Päivän leffapoiminnat: Perheenäidin mieli sairastaa – tv-ensi-iltansa Suomessa saava amerikkalaisen uuden aallon merkkiteos ansaitsee täydet viisi tähteä - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Perheenäidin mieli sairastaa – tv-ensi-iltansa Suomessa saava amerikkalaisen uuden aallon merkkiteos ansaitsee täydet viisi tähteä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Suomen televisiossa ensiesityksensä saavassa Naisen parhaat vuodet -elokuvassa Gena Rowlands tekee unohtumattoman roolin aviovaimona ja äitinä, jonka mielenterveys murenee perheen keskellä. Hänen puolisoaan näyttelee Peter Falk.

21.11.2020 9:40

Naisen parhaat vuodet

★★★★★ Amerikkalaisen uuden aallon merkkiteos esitetään suomalaisilla kanavilla kuulemma ensimmäistä kertaa vasta nyt. Hyvä niinkin, sillä Gena Rowlandsin tulkinta aviovaimon ja perheenäidin mielenterveyden järkkymisestä on klassikkoluokkaa. Ohjaajapuoliso John Cassavetes antoi tapansa mukaan tilaa näyttelijöilleen ja sattumalle. Syvältä raastaen myös tv-poliisi Columbona tuttu Peter Falk liiton paineisiin eläytyy. Ensiesitys. (USA 1974)

Yle Teema & Fem klo 20.53

Viiru ja Pesonen – paras joulu ikinä

★★★ Miten käy joulun, kun ukko Pesonen satuttaa jalkansa? Vaikka lopputulos paljastuu jo elokuvan nimessä, se ei juhlatunnelmaa haittaa. Ali Samadi Ahadi ohjasi ruotsalaisten suosikkihahmoille seikkailun, jossa Viiru-kissa löytää ystävät hädässä. Animaation ja näyttelijöiden yhteispeli ei ole yhtä saumatonta kuin ison budjetin amerikkalaiselokuvissa, mutta hyvä mieli voittaa – ja suomenkielellä. Ensiesitys. (Ruotsi 2016)

Nelonen klo 15.40

Cartels

★ Nostalgia on mahtava voimavara. Sen turvin arvatenkin moni vanha Steven Seagal -fani väijyy läpi tämänkin elokuvan, vaikkei konkarista ole enää juuri konnia kaatamaan. Enimmät kohtauksensa Seagal istuu, ja vuorosanatkin ovat tuskan takana. Leffaa tehtiin säästöbudjettien luvatussa maassa Romaniassa. Florin Piersic Jr. pudottelee huvittavaa venäläisaksenttia huumekeisarina, joka halutaan todistajaksi oikeuteen. Ensiesitys. (USA 2017)

Sub klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut