Britannian kuninkaalliset: kuningatar Elisabet 16 valtion johtaja - Viihde - Satakunnan Kansa

Britannian vanhan rouvan edessä pääministeri Johnsonkin on nöyrää poikaa – Kuningatar on 16 valtion johtaja, joka omistaa maansa delfiinit ja Thamesin joutsenet

Demokratiassa valta on kansan valitsemilla edustajilla, mutta historia on jättänyt monarkille valtaa varsinkin Britanniassa. Kuningatar Elisabetin valtaoikeudet ovat vuosisatojen saatossa muotoutuneet maassa, jossa perustuslakia ei ole kunnolla kirjoitettu.

Kuningatar Elisabet II ja kruununprinssi Charles osallistuivat kesäkuussa Normandian maihinnousun 75-vuotisjuhlallisuuksiin. Juhlallisuuksiin osallistui myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaimonsa Melania Trumpin kanssa. Kuningatar Elisabet oli teini-ikäinen maihinnousun aikaan, ja häntä valmisteltiin jo kuningattaren tehtävään.

10.8.2019 19:15

Buckinghamin palatsissa käy harvoin kaksi Britannian pääministeriä samana päivänä, mutta heinäkuinen keskiviikko oli sellainen päivä.

Theresa May poikkesi ensiksi palatsissa pyytämässä eroa, ja pian perässä The Mallia pitkin paikalle kurvasi hopeassa Jaguarissa matkannut Boris Johnson.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos