Anders Lundin on petojen perässä ja hän selvittää, miksi juuri susi herättää niin paljon vihaa - Viihde - Satakunnan Kansa

Anders Lundin on petojen perässä ja hän selvittää, miksi juuri susi herättää niin paljon vihaa

Anders Lundin kulkee luonnossa petoeläinten perässä. Ruotsin Lapin Borgafjällissä hän näkee ahman jolkottelevan lumella.

6.7.2019 7:00

Villieläinten jäljillä

☆☆☆☆ Villieläinten jäljillä ei ole perinteinen luonto-ohjelma siinä mielessä, että se ei esittele vain eläimiä. Ohjelmasarjassa kuullaan myös ihmisiä, jotka ovat tekemisissä eläinten kanssa – toiset hyvässä ja toiset pahassa.

Neliosaisen ruotsalaisen sarjan aiheena ovat Pohjolassa elävät suurpedot, kuten susi, ahma, kettu, ilves ja jääkarhu.

Susi herättää intohimoja

Sudet ovat ensimmäisen jakson aiheena. Ne käyvät tunteisiin Ruotsissa, mutta ohjelma voisi olla yhtä hyvin Suomesta. Mielipiteiden kirjo ja perustelut kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin Itämeren tällä puolen.

Anders Lundin ei pyri olemaan puolueeton, vaan hän tuo oman kantansa selvästi ilmi. Se ei kuitenkaan estä häntä kuuntelemasta toista mieltä olevien mielipidettä ja perusteluja.

Myös metsästäjätkertovat, miksi juuri susi herättää niin paljon tunteita, enemmän kuin karhu tai ilves. Lundin keskustelee myös poliisin kanssa, joka kertoo, kuinka vaikeaa salametsästäjiä on saada kiinni.

Salametsästystä on myös Suomessa.

Lundin käy Suomessakin

Mielenkiinto pysyy yllä, koska ohjelma on palasteltu hyvin. Ensimmäisessä osassa Lundin on mukana, kun nuori urossusi pannoitetaan Keski-Ruotsissa. Hänelle esitellään ruotsalaissusien sukupuuta ja lajin sisäsiittoisuutta. Hän keskustelee ihmisten kanssa ja kulkee tutkijoiden mukana susien perässä talvella ja kesällä.

Toisen jakson alussa tavataan susialueella asuva lammastilallinen, joka ei vihaa petoja. Maisemat ovat vähän kuin Pohjois-Karjalassa.

Sen jälkeen siirrytään muihin petoeläimiin ahmaan, kettuun, ilvekseen, naaliin ja karhuun.

Kolmannessa jaksossa Lundin matkustaa Itä-Suomeen. Petojen lisäksi aiheena on turismi.

Yle Teema & Fem lauantai 6.7. klo 18.30

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: