Päivän leffapoiminnat: Esittääkö kanava piru mielessään työelämää rusikoivat hittikomediat? - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Esittääkö kanava piru mielessään työelämää rusikoivat hittikomediat?

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Komedian jatko-osassa yrittäjiksi ryhtyneet kaverukset ajautuvat jälleen ongelmiin, kun he joutuvat liikemiehen huijaamiksi. Tunarikolmikko päättää pelastaa firmansa kidnappaamalla tämän pojan.

25.7.2020 17:45

Kaameat pomot 1 & 2

☆☆☆ Monet kesälomat vetävät viimeisiään, ja niin taitavat tehdä myös etätyökaudet. Jonkin sortin piru mielessä Nelonen esittää peräjälkeen molemmat työelämää ja bisnestä rusikoivat hittikomediat. Ensin Jason Bateman, Charlie Day ja Jason Sudeikis sisuuntuvat pistämään vihatut pomonsa päiviltä. Heikommassa jatko-osassa kolmikko hermostuu ketkuun liikemieheen (Christoph Waltz) niin, että päättää siepata tämän pojan. (USA 2011, 2014)

Nelonen klo 19.00 ja 21.00

Tunnit

☆☆☆☆ Michael Cunninghamin romaani kolmen aikakauden naisista oli hankala filmattava. Stephen Daltry kuitenkin sai hahmot hengittämään ja häivytti vuosikymmeniä näiden väliltä. Roolivalinnat osuivat nappiin. Nicole Kidman on Virginia Woolf, joka 1920-luvulla valmistelee kirjaansa Mrs. Dalloway. Julianne Moore lukee sitä 1950-luvun kotirouvana. Kustannustoimittaja Meryl Streep elää 2000-luvun Manhattanilla. (USA 2002)

Sub klo 21.00

Matteuksen evankeliumi

☆☆☆☆ Pier Paolo Pasolinin draama on tuttu pääsiäisajalta, mutta se esitetään nyt, koska arvostettu israelilaisohjaaja Amos Gitai valitsi sen aution saaren elokuvakseen. Ateistiohjaajan mustavalkoinen Jeesus-tulkinta on hartaampi kuin juhlallisesti kajauttelevat hollywoodilaiset Raamattu-spektaakkelit. Neitsyt Marian rooliin Pasolini valitsi äitinsä Susanna Pasolinin ja Jeesukseksi opiskelija Enrique Irazoquin. (Italia 1964)

Yle Teema & Fem klo 21.09

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: