Päivän leffapoiminnat: Muualle muuttanut muuttuu itsekin – turkkilaisohjaajan draamassa väreilevät levottomuus ja ulkopuolisuus - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Muualle muuttanut muuttuu itsekin – turkkilaisohjaajan draamassa väreilevät levottomuus ja ulkopuolisuus

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Orhan (Halit Ergenç) saapuu Istanbuliin muokkaamaan ystävänsä elämänkerrallista kirjaa.

23.9.2020 7:00

Punainen Istanbul

☆☆☆ Turkkilaisohjaaja Ferzan Özpetek työskenteli pitkään ulkomailla, aivan kuten Orhan (Halit Ergenç), hänen draamansa keskushenkilö. Tämä saapuu Istanbuliin työstämään ystävänsä Denizin (Nejat Isler) elämäkertaa. Sitten Deniz katoaa. Elokuva liikkuu länsi- ja vapaamielisissä älykköpiireissä, mutta ahdinko tunkee vaivihkaa kuviin. Levottomuus ja ulkopuolisuus väreilevät kuin vesi Bosporin salmessa. Ensiesitys. (Italia/Turkki 2017)

Yle Teema & Fem klo 22.15

Vihreä kulta

☆☆☆ Valentin Vaalan melodraamassa yksi rekiretki ja Lapin revontulet muuttavat vuorineuvoksettaren (Hanna Taini) ja metsänhoitajan (Olavi Reimas) kohtalot. Pohjalla on Hella Wuolijoen tunteikas draama, jossa rinnastetaan luonto ja rakkaus, uhmataan sovinnaisuuksia ja tartutaan hetkeen. Mitäpä silloin haittaa tahaton komiikka tai tähdet, jotka tuikkivat myssyn läpi? Siltähän ihastus tuntuu, kun oikein kolahtaa. (Suomi 1939)

TV1 klo 13.20

Väärät paperit

☆☆ Ohjaaja Seth Gordonissa on kertojana hutiloitsijan vikaa, mutta ajankohtaiset teemat hän haistaa. Hittikomediassa Kaameat pomot oltiin työelämän myllerryksissä. Nyt virtaa saadaan identiteettivarkaudesta. Perheenisä (Jason Bateman) lähtee vaatimaan tilille räväkkää kaimaansa Sandya (Melissa McCarthy), joka vinguttaa hänen visaansa toisella puolen maata. Sitten alkaa jankutus, jolle ei loppu ihan heti häämötäkään. (USA 2013)

TV5 klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: