Söpöt ja hoipertelevat eläinvauvat kasvavat turhankin ennakoitavasti - Viihde - Satakunnan Kansa

Söpöt ja hoipertelevat eläinvauvat kasvavat turhankin ennakoitavasti

Seepramangusteja elää muun muassa Kuningatar Elisabethin kansallispuistossa Ugandan länsiosissa.

6.4.2019 7:48

Avara luonto: Eläinvauvat

☆☆☆ On käsittämätöntä, miten eläimet huolehtivat jälkikasvustaan. Mangustit kasvattavat poikasensa yhdessä, emot jopa imettävät toistensa pentuja.

Eläinvauvat -luontodokumentin ensimmäisessä jaksossa perehdytään Afrikan savannilla elävien nisäkkäiden poikasten kasvuun. Erityisesti seurataan norsun, mangustin ja gepardin sekä vähän gnuiden kehittymistä vastasyntyneestä kaatuilijasta taitavaksi aikuiseksi.

Näistä vain gepardiemo hoivaa pentujaan yksin. Gnuilla, norsuilla ja mangusteilla on tukenaan lauma.

Norsu on aikuinen vasta 15-vuotiaana, mutta muiden pennut ovat itsenäisiä paljon nopeammin.

Luontodokumentit ovat television peruskauraa kuin uutislähetykset. Molemmissa on tuttu kaava, joka luo turvaa. Tämä dokumentti on taattua BBC:n laatua, eikä sitä voi moittia mistään: kuvat ovat kauniita, tarina looginen, ravintoketju tehdään selväksi, mutta sen raakuuksilla ei mässäillä. Siksi ohjelma saa kolme tähteä.

Kaava on kuitenkin niin tuttu, että saattaa käydä niin kuin joskus uutisia seuratessa. Katsoja vaipuu transsin kaltaiseen tilaan, eikä muista jälkeenpäin juuri mitään katsomastaan. Siksi dokumentille ei irtoa neljättä tähteä.

Kolmiosaisen sarjan toisessa osassa tutustutaan vesistöjen pikkuisiin ja kolmannessa vuoristossa elävien eläinten poikasiin.

TV1 lauantai 6.4. klo 18.45

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos