Päivän leffapoiminnat: Elokuvassa ei ole vikaa, mutta Bondissa on - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Elokuvassa ei ole vikaa, mutta Bondissa on

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Australialaisnäyttelijä George Lazenbyn teki ainoan Bond-seikkailunsa vuonna 1969.

27.7.2020 7:00

007 – Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa

☆☆☆ Tuottajilla oli paniikkipalaverin paikka, kun Sean Connery jätti James Bondin roolin. Mitä mahtoi liikkua heidän mielessään, kun seuraajaksi valittiin australialainen ex-malli George Lazenby, joka olisikin kenties pärjännyt Anttilan kuvastossa, mutta ei suuren luokan toimintaseikkailussa. Muuten Peter H. Huntin ohjaama elokuva kyllä kulkee ihan mallikkaasti. Yllätyksiäkin mahtuu mukaan. (Britannia 1969)

Nelonen klo 21.00

Katupeilin takana

☆☆☆ T.J. Särkkä oli tarkan markan mies, joka piti SF-yhtiönsä tulosvastuullisessa nuhteessa. Sisältä löytyi kuitenkin myös herkempi Toivo, joka rakasti autonomian ajan Suomea ja romanttisia säätyläisaiheita. Maisterin ja kamarineuvoksen tyttären lemmestä kertova Kansallisteatterin näytelmä oli sitä itseään. Elokuvassa roolit menivät Matti Raninin ja Eeva-Kaarina Volasen kaksikolle. Martti Katajisto on nuori Sibelius. (Suomi 1949)

TV1 klo 13.00

Kong: Pääkallosaari

☆☆☆ Peter Jacksonin uuden polven King Kong ei ollut läheskään samanlainen ilmiö kuin Sormusten herra -trilogia. Jordan Vogt-Robertsin ohjaamassa seikkailussa muistikuvaa väisteltiin paitsi otsikon, myös reippaamman toiminnan puolesta. Kun naisväen suosikki Tom Hiddleston, nouseva tähti Brie Larson ja kokenut Samuel L. Jackson päätyvät Tyynenmeren saarelle, on kuin Ilmestyskirja, Nyt kohtaisi Jurassic Parkin. (USA 2017)

Sub klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: