Päivän leffapoiminnat: Vähän rennompi avaruusseikkailu Marvelin tapaan – vuosikertasoul vain raikaa lainsuojattomien matkaillessa Ikuisuuskiven perässä - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Vähän rennompi avaruusseikkailu Marvelin tapaan – vuosikertasoul vain raikaa lainsuojattomien matkaillessa Ikuisuuskiven perässä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Guardians of the Galaxy on Marvelin sarjakuvaan pohjautuva toimintakomediassa, jossa Tähtilordin johtama lainsuojattomien joukko metsästää salaperäistä Ikuisuuskiveä ympäri universumi. Kuvassa Karen Gillanin esittämä Nebula.

22.3.2020 8:00

Guardians of the Galaxy

☆☆☆☆ Avaruus raikaa vuosikertasoulia ja surutonta höpötystä, kun Marvel-yhtiön kirjava raikulijoukkue matkailee hirmu tärkeän Ikuisuuskiven perässä. Chris Pratt on pakkauksen himmeämpi hehkulamppu Tähtilordi, joka saa seuraa ärhäkästä pesukarhusta (Bradley Cooper), puuoliosta (Vin Diesel), vihreästä kaunottaresta (Zoe Saldana) ja juovikkaasta jyskystä (Dave Bautista). Monella tapaa irtonaisen seikkailun ohjasi Chris Pratt. (USA 2014)

Nelonen klo 21.30

Kiinalainen

☆☆☆ Entinen Bond-ohjaaja Martin Campbell sai toimintajännärinsä rooleihin entisen Bondin Pierce Brosnanin ja takavuosien vikkelimmän toimintatähden Jackie Chanin. Jälkimmäinen esittää pienen lontoolaisen kiinalaisravintolan omistajaa, jonka tytär kuolee terroristien iskussa. Irlantilainen apulaisministeri saa luvan antaa vastauksia, ja konnat todeta, että kyllä vanha on yhä iskussa, kunhan viha läikähtää. Ensiesitys. (Britannia 2017)

TV2 klo 21.00

Vakava leikki

☆☆☆ Aloitteleva toimittaja Arvid Stjärnblom ja taiteilijan tytär Lydia Stillen rakastuvat. Se on kaunis asia, mutta koska eletään 1900-luvun alun Tukholmassa, raha ratkaisee ja tunteet pitää vaimentaa. Hjalmar Söderbergin romaani sai Pernilla Augustilta tulkintaa, jossa kaipaus, intohimo ja kompromissit myllertävät kuin kirjopyykki koneessa. Vähän kuin rankemmista roiskeista putsattua Ingmar Bergmania on elokuva muutenkin. (Ruotsi 2016)

Yle Teema & Fem klo 21.45

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut