IS: Laulaja Frederik, 74, lopettaa uransa - Viihde - Satakunnan Kansa

Laulaja Frederik, 74, lopettaa uransa – viimeiset keikat ensi syksynä

Junttidiskon kuningas aikoo lopettaa uransa jäähyväiskiertueeseen.

17.10.2019 10:02

Junttidiskon kuninkaaksi tituleerattu viihdetaiteilija Ilkka Sysimetsä, 74, aikoo lopettaa uransa.

Taiteilijanimellä Frederik tunnettu laulaja juhlistaa ensi syksynä uraansa jäähyväiskiertueella ja kirjalla. Myös miehen elämästä kertovan elokuvan kerrotaan olevan käsikirjoitusvaiheessa.

Tänään torstaina julkaistu Jonne Aaronin tekemä Juodaan ja painitaan -singlen jää Frederikin viimeiseksi uudeksi julkaisuksi.

– Kuten tänään julkaistussa Juodaan ja painitaan -singlessä todetaan: nyt onkin syytä kiittää ja aloittaa juhliminen ja painiminen, Frederik virnistää tyylilleen ominaiseen tapaan.

– Kyseessä on Jonne Aaronin hauska sävellys sanoineen, ja me väännettiin tätä biisiä kahdeksan kuukautta Jonnen kanssa. Iso kiitos hänelle kärsivällisyydestä. Jonne on lahjakkaimpia tämän hetken säveltäjiä maassamme, Frederik toteaa tiedotteessa.

Frederik aloitti viihdyttäjän uransa 1960-luvulla Tapani Kansan ja Kristina Hautalan bändien riveissä, ja miehen esikois-soolosingle Kaukana pohjoisessa / Sääli on sairautta ilmestyi vuonna 1968.

– Tuntuu siltä, että olen joutunut monen muun jo iäkkäämmän artistin lailla 'koneiston hampaisiin', mutta silti läpi vuosien olen saanut olla etuoikeutettu siten, että omat kuulijat ja fanit eivät ole koskaan minua hylänneet. Haluankin lähettää rakkautta heille kaikille. Kiitos, Frederik kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos