Tänään telkkarissa: Emily Dickinson varjeli rajojaan – elämäkertaelokuvan ytimessä väreilee arvoitus - Viihde - Satakunnan Kansa

Tänään telkkarissa: Emily Dickinson varjeli rajojaan – elämäkertaelokuvan ytimessä väreilee arvoitus

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

22.3.2019 7:00

Hiljainen intohimo

☆☆☆☆ Hiljaisuus ja intohimo kuulostavat vastakohdilta, mutta amerikkalaisen Emily Dickinsonin (1830-1886) elämässä ne kohtasivat. Uraa uurtanut runoilija varjeli yksityisyyttään, ja ”löydettiin” vasta kuolemansa jälkeen. Terence Daviesin keskittyneen elämäkertaelokuvan ytimessä väreileekin arvoitus, jota Cynthia Nixon upeasti katseessaan panttaa. Emma Bell esittää nuorta Emilyä. Ensiesitys. (Britannia 2016)

Yle Teema & Fem perjantai 22.3. klo 21.00

As Above, So Below

☆☆ Monet kauhun mestarit ovat täräyttäneet pelottavat asiat keskelle arkea. Osaavissa käsissä se on tehokasta. John Erick Dowdle sen sijaan pelasi varman päälle, ja lähetti viisasten kiven etsijät Pariisin katakombeihin. Elokuva kuitenkin leikkii dokumenttia, ja alituinen kameran heilutus hukkaa miljoonien ihmisten joukkohaudan kalmaisimmat tunnelmat. Ahtaan paikan möyrintää ja säikkytehoja kokevat Perdita Weeks ja Ben Feldman. (USA 2014)

Kutonen perjantai 22.3. klo 21.00

Eraserhead

☆☆☆☆ Mitä David Lynchille oikein on tapahtunut? Moni Twin Peaks -fani parahti maailmantuskasta, kun vanhan suosikkisarjan paluu keskittyi selitysten sijasta hämäryyksiin. No, oikeasti ohjaaja vain oli uskollinen näkemyksilleen, joiden varaan loi jo mustavalkoisen esikoiselokuvansa. Tiedostamaton pihisee voimallisesti tarinassa, jossa hiippari nimeltä Henry (James Nance) saa tyttöystävän ja tulee E.T.:n näköisen vauvan isäksi. (USA 1977)

Yle Teema & Fem perjantai 22.3. klo 23.45

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: