Elokuvat: Turhuuden turuilla, Doria Etsimässä, Lukas Moodyssonin Kimpassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Nauru tuulettaa maailmanparantajia – ruotsalaiselokuva kertoo kommuunielämästä Tukholmassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kotirouva muuttaa kommuuniin Lukas Moodyssonin Kimpassa -elokuvassa. Rolfin roolissa on Michael Nyqvist.

11.8.2019 8:14

Kimpassa

☆☆☆☆ Lukas Moodyssonin ensimmäinen tv-sarja Gösta hivuttaa, riuduttaa ja huvittaa nyt HBO:lla. Tyylilajia otettiin haltuun jo komediassa, jossa muistellaan kommuunielämää Tukholmassa vuonna 1975. Elizabeth (Lisa Lindgren) muuttaa väkivaltaisen miehensä luota veljensä ja muiden maailmanparantajien kotiin. Riiston ja kapitalismin vastustajilla on siellä omat, itsekkäät kitkansa. Nauru tuulettaa tunkkaisia muistoja tehokkaasti. (Ruotsi 2000)

Yle Teema & Fem sunnuntai 11.8. klo 21.00

Turhuuden turuilla

☆☆☆ Reese Witherspoon ei ole ihan juhlituimpia filmitähtiä, mutta takana on monta vahvaa ja värikästä roolityötä. Yksi niistä kannattelee Mira Nairin tulkintaa William Thackerayn romaanista. Englantilaisen nälkätaiteilijan ja ranskalaisen tanssijan tytär Becky Sharp raivaa tietä seurapiireihin Napoleonin sotien ajan Englannissa. Romola Garai ja Jonathan Rhys Meyers täydentävät ajankuvaa, joka voisi hapokkaampikin olla. (Britannia 2004)

Frii sunnuntai 11.8. klo 10.50

Doria etsimässä

☆☆☆ Pixarin animaatioseikkailu on hieman hampaattomampi jatko-osa melkein samannimiselle menestyselokuvalle Nemoa etsimässä. Kirjavia kaloja nähdään polskimassa tälläkin kertaa, ja vanhan toistoa riittää muutenkin. Tyypilliseen nykytapaan ideapulaa korvataan kohelluksella. Huonomuistinen palettivälskärikala Dori muistaa yllättäen, että on hukannut vanhempansa. Etsintäreissussa päädytään merieläinpuiston porukoita tapaamaan. (USA 2016)

Nelonen sunnuntai 11.8. klo 19.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos