Tänään telkkarissa: Salskea soturi haluaa asettua aloilleen Intiassa ja käydä rehellistä kauppaa - Viihde - Satakunnan Kansa

Tänään telkkarissa: Salskea soturi haluaa asettua aloilleen Intiassa ja käydä rehellistä kauppaa

Kuvassa John Beecham (Tom Bateman).

12.11.2019 7:00

Beecham House

☆☆☆☆ Brittisarja Beecham House hemmottelee epookkidraaman ystäviä. 1700-luvun Intiaan sijoittuvassa tarinassa puvustus ja lavastus tarjoavat yltäkylläisesti värejä ja visuaalista loistoa, mutta myös tarina koukuttaa.

Intia oli 1700-luvun lopulla eurooppalaisten kauppakomppanioiden kiistakapula. Länsimaat kamppailivat kiihkeästi kaupan herruudesta, Ranska ja Englanti etunenässä.

Emämailla oli niin paljon pelissä, että oman aseman varmistamiseksi turvauduttiin häikäilemättömiin keinoihin ja sotatoimiin.

Osa briteistä ei kuitenkaan arvostanut riistoa harjoittavia kauppakomppanioita, vaan halusi tehdä rehellistä kauppaa Intian ehdoilla ja intialaista kulttuuria kunnioittaen.

Mikä on Beechamin salaisuus?

Tällainen, korkeaotsainen mies on tarinan päähenkilö John Beecham, joka on luopunut sotilasurastaan ja jättänyt Itä-Intian kauppakomppanian taakseen. Vietettyään vuosia teillä tietymättömillä hän asettuu asumaan komeaan intialaiskartanoonsa ja ryhtyy luomaan suhteita valtaapitäviin saadakseen luvan ryhtyä yksityiseksi kauppiaaksi.

Ranskan valtion edustaja tosin epäilee Johnin aikeita ja yrittää myrkyttää miehen maineen paikallishallinnon edessä.

Kuusiosaisen sarjan edetessä katsojat saavat jännittää, saavuttaako John haluamansa aseman ja osaako hän luovia oikein vaarallisessa valtapelissä. Entä mikä on se salaisuus, jonka puolesta John on valmis uhrauksiin?

TV1 tiistai 12.11. klo 19.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: