Mad Menin tekijä ohjasi puolivakavan reissuelokuvan, joka ei tähtää samoihin syvyyksiin kuin maineikas sarja - Viihde - Satakunnan Kansa

Mad Menin tekijä ohjasi puolivakavan reissuelokuvan, joka ei tähtää samoihin syvyyksiin kuin maineikas sarja

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Are You Here -komediassa lapsuudenystävät (Owen Wilson ja Zach Galifianakis) lähtevät automatkalle vanhaan kotikaupunkiinsa, kun toinen kaveruksista saa kuulla isänsä kuolleen.

14.12.2019 8:22

Are You Here

☆☆☆ Onkohan jossain pykälä, joka vaatii, että vähintään kerran viikossa pitää tv:stä tulla elokuva, jossa Owen Wilson esittää parasta kaveria? Puolivakavan reissudraaman vuoksi voi siihen kohtaan laittaa rastin. Matthew Weiner ei tähtää samanlaisiin syvyyksiin kuin Mad Men -sarjassaan, mutta Wilsonin ja Zach Galifianakisin hautajaismatka vanhaan kotikaupunkiin johtaa muutamaan totuuden hetkeen. Mielenterveysongelmista alkaen. (USA 2013)

Hero lauantai 14. joulukuuta klo 21.30

Zambezia – Lintukodon siipiveikot

☆☆☆ Linnut taitavat olla digitaalisten animaatioelokuvien suosituimpia eläinsankareita. Johtuuko se siitä, että sulkia on helpompi jäljitellä kuin turkkeja, vai siitä, että lentäminen vain yksinkertaisesti on niin hienoa? Myös Wayne Thornleyn ohjaama seikkailu nousee välillä näyttävästi siivilleen, vaikka resurssit muuten Pixarille ja vastaaville häviävätkin. Haukka Kai ja muut lintuparatiisin asukit puhuvat suomea. (Etelä-Afrikka 2012)

Sublauantai 14. joulukuuta klo 14.50

Perikato

☆☆☆ Teinitkin tuntevat Oliver Hirschbiegelin sotadraaman. Ainakin netin hupivideoista, joissa ”Hitler kuulee” milloin mitäkin kuohuttavaa. Huumori on kaukana itse elokuvasta, jossa ollaan raunioilla: Berliinin, Führerin ja ihmisyyden. Bruno Ganz tulkitsi vakuuttavasti vainoharhoissaan tutisevaa diktaattoria. Aitoa puhetapaa hän muuten opiskeli suomalaisesta äänitteestä, joka taltioitiin salaa Mannerheimin syntymäpäivillä. (Saksa 2004)

TV2 lauantai 14. joulukuuta klo 21.05

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: