Päivän leffapoiminnat: He eivät ole mitään Vuoden poliiseja - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: He eivät ole mitään Vuoden poliiseja

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Uuteen-Meksikoon sijoittuva toimintakomedia kertoo kahdesta umpikierosta poliisista (Alexander Skarsgård ja Michael Peña), jotka eivät epäröi hyötyä rikollisten kustannuksella.

16.8.2020 7:00

War on Everyone

☆☆☆☆ John Michael McDonaghin toimintakomedia melskaa ronskilla lihasvoimalla, 1970 – 80 -lukujen tyyliin. Terry ja Bob ovat New Mexicon poliisin kokopäiväisiä rötöstelijöitä, jotka käyttävät rikollisten touhuja surutta hyväkseen. Sitten tulee vastaan niin vaarallista rahaa, että näpit jo käryävät. Tässä härskissä lajissa paljon riippuu päärooleista, ja oivalla pokalla Alexander Skarsgård ja Michael Peña jyräävätkin. Ensiesitys. (USA 2016)

TV2 klo 21.00

Morgan – toivoton tapaus

☆☆☆ Karel Reiszin mustavalkoisessa elokuvassa 1960-luvun Lontoo ei ainoastaan svengaa, vaan myös riuhtoo, sekoilee ja toikkaroi kaupungilla gorillapuvussa. Siltä pohjalta on kulttimaine ollut taattu. Myöhemmistä setärooleistaan tuttu David Warner on parikymppinen Morgan, joka kipittää pakoon porvarillista elämäntapaa niin, että hiki vain otsatukasta lentelee. Vanessa Redgrave on vauhtiveikon ex-vaimo. (Britannia 1966)

Yle Teema & Fem klo 12.00

Everly

☆☆ Tarantino-tyylisiä roska- ja toimintaleffoja voi tehdä luovasti ja kulttitietoisella asenteella. Taikka sitten näin: Joe Lynchin puuduttavissa verikekkereissä seksiorjaksi pakotettu Everly paukuttaa perheensä tulevaisuuden vuoksi yakuza-pomon (Hiroyuki Watanabe) sekalaisia sadistijoukkoja vastaan. Salma Hayek hankki tämän lajin kokemusta jo Hämärästä aamunkoittoon -elokuvassa. Nyt hän on ainoa hyvä puoli koko räiskäleessä. (USA 2014)

Hero klo 23.10

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: