Krista Kosonen on pääroolissa norjalaissarjassa – Alfhildr-viikinki ratkoo rikosta nykyajassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Krista Kosonen on pääroolissa norjalaissarjassa – Alfhildr-viikinki ratkoo rikosta nykyajassa

Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen ovat pääosissa HBO:n alkuperäissarjassa Beforeigners. Kosonen on menneisyydestä joitain vuosia aiemmin tullut Alfhildr Enginnisdottir ja Cleve Broch on nykysyntyinen Lars Haaland.

21.8.2019 7:54

Beforeigners

☆☆☆☆ Krista Kosonen on pääroolissa kuusiosaisessa norjalaissarjassa Beforeigners. HBO Nordicilla nähtävässä sarjassa Kososen vastanäyttelijä on Nicolai Cleve Broch. Kosonen puhuu roolissaan norjaa ja muinaisnorjaa.

Maailmassa alkaa tapahtua kummia, kun voimakkaiden valonväläysten myötä merestä nousee menneisyyden ihmisiä. Kukaan ei tiedä, miksi.

Tulokkaiden ilmaantuminen saa hämmennyksiin sekä muinaiset ihmiset että maapallon nykyiset asukkaat. Esiin nousee meille tuttuja kysymyksiä vallasta, oikeuksista, yhteiskunnan muutoksista ja inhimillisyydestä.

Alfhildr elää kahdessa todellisuudessa. Myös työkaveri Lars on vähän hukassa, vaikka nykynorjalainen onkin. Hän on toipumassa loppuunpalamisesta.

Norjan pääkaupunki Oslo näyttää uusine asukkaineen aikalailla erilaiselta kuin jos sinne matkustaisi nyt.

Värikkäitä hahmoja

Muinaistulokkaat ovat outoja. He puhuvat kummallisia kieliä ja heillä on erikoisia tapoja. Kaukaa menneestä tulleet metsästävät taitavasti ilman tuliaseita ja pukeutuvat sekalaisesti. 1800-luvulta saapuneet ovat aivan erilaisia. Kummallisuudet ovat ajoittain humoristisia.

Kososen Alfhildr Enginnisdottir ja Cleve Brochin Lars Haaland selvittävät vuonon rannalta löytyneen nuoren naistulokkaan kuolemaa.

Värikkäitä hahmoja on paljon. Yksi heistä on Alfhildrin Urd-niminen railakas ja avulias ystävä, jota esittää Agústa Eva Erlendsdottir.

Poliisipäällikkö Harald Erikseninä on Stig Amdam. Poliisipäälliköstä voi joillekin tulla mieleen häivähdys Reinikaisen ylikomisario Kaarlo Rautakalliota (Esko Roine).

HBO Nordic

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: