Päivän leffapoiminnat: Kytät palaavat koulunpenkille nolojen tilanteiden toimintakomediassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Kytät palaavat koulunpenkille nolojen tilanteiden toimintakomediassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Channing Tatumin ja Jonah Hillin kemia toimii 21 Jump Street -toimintakomediassa.

22.6.2020 7:00

21 Jump Street

☆☆☆☆ Joissakin komedioissa kyttäkaksikot koheltavat. Joissakin aikaihmiset pääsevät tai joutuvat palaamaan koulunpenkille. Phil Lord ja Christopher Miller onnistuivat sutjakasti yhdistämään kaksi huumorin lähdettä. Entisen tyttöjen sankarin Channing Tatumin ja nörtti Jonah Hillin kemia toimii, kun lukion salainen huumerinki pitää käräyttää. Nolot tilanteet ja hyvityksen paikat iskevät sujuvaa biittiä. Jatko-osa tulee huomenna. (USA 2012)

Nelonen klo 21.00

Koskenlaskijan morsian

☆☆☆ Valentin Vaala rakasti romanttisia kaupunkilaiskomedioita, joissa piipahdellaan terasseilla ja otetaan ties vaikka pieni aperitiivi. Luontevasti häneltä silti myös havuntuoksuiset aiheet taittuivat. Väinö Katajan romaani sovitettiin tukkilaiselokuvaksi, jossa Tauno Palon ja Ansa Ikosen nuoripari puskee aitoa tunnetta teatterimeikin ja -paatoksen läpi. Ollaan kaunojen ja körttien Tornionjokilaaksossa 1800-luvun lopulla. (Suomi 1937)

TV1 klo 13.25

Edelleen Alice

☆☆☆☆ Olen joutunut seuraamaan Alzheimerin taudin etenemistä läheltä. Voin sanoa, että Richard Glatzerin ja Wash Westmorelandin elokuva on paitsi koskettava, myös enimmäkseen uskottava. Julianne Moore esittää Oscar-palkitussa roolissaan sairastuvaa kielentutkijaa. Ammattinsa vuoksi hän pystyy peittämään taudin oireita aikansa, mutta väkisinkin sanat ja muistot alkavat kadota. Alec Baldwin ja Kristen Stewart täydentävät perheen. (USA 2014)

Sub klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: