Kaksi alistettua Lontoon yössä – entinen vanki kuskaa prostituoitua - Viihde - Satakunnan Kansa

Kaksi alistettua Lontoon yössä – entinen vanki kuskaa prostituoitua

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Lontoon alamaailmaan sijoittuva Mona Lisa kertoo entisestä vangista (Bob Hoskins), joka kiintyy tummaan puhelintyttöön (Cicely Tyson) kuskatessaan häntä asiakkaalta toiselle. Gangsteripomo Mortwellina (keskellä) on Michael Caine.

17.10.2019 7:00

Mona Lisa

☆☆☆☆ Viikko sitten Bob Hoskins puski härkäpäisenä gangsterina Lontoon alamaailmassa ja bisneksissä. Lain hämärällä puolella hän ajelee myös Neil Jordanin jännäridraamassa. Entinen vanki George on niitä leffoista tuttuja pikkukonnia, joiden sydän on vähintäänkin 12 karaatin kultaa. Se alkaa käydä selväksi, kun hän päätyy kuskaamaan Cicely Tysonin esittämää prostituoitua Simonea rikkaalta asiakkaalta toiselle. (Britannia 1986)

Yle Teema & Fem torstai 17.10. klo 21.05

Cape Town Cops

☆☆☆ Ranskalaisohjaaja Jérôme Salle nitoo tärisevin käsin yhteen poliisijännäriä ja Etelä-Afrikan historian painolasteja. Rotuerottelupolitiikka on eilispäivää, mutta viha ja väkivalta kipeää todellisuutta. Orlando Bloom ja Forest Whitaker esittävät Kapkaupungin poliisin rikostutkijoita, jotka murhatapaus vie syviin vesiin. Uusi, tappava huume leviää kaupungissa, jengit mellastavat, ja mustia katulapsia katoaa. (Ranska/Etelä-Afrikka, 2013)

Hero torstai 17.10. klo 21.00

Mies joka ei osannut sanoa ei

☆☆☆ Kahdella kielellä vaikenevia suomalaisia miehenreppanoita on harva tulkinnut Antti Litjaa osuvammin. Hänen roolinsa on myös Risto Jarvan menestyselokuvan paras. Nolojen tilanteiden poikamiespastori ei ole ihan kutsumusammatissaan avioliittoneuvojana, mutta sehän ei naistenmiehen mainetta estä. Siinä sivussa noteerataan esivihreiden aatosten nousua Helsingin Vallilan uhanalaisissa puutalokortteleissa. (Suomi 1975)

MTV3 torstai 17.10. klo 0.10

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos