"Kun mä herään, ajattelen, että kuolisin pois" – Nuorten yrittäjien rankat tarinat koukuttavat - Viihde - Satakunnan Kansa

"Kun mä herään, ajattelen, että kuolisin pois" – Nuorten yrittäjien rankat tarinat koukuttavat

Dokumenttisarjan aloitusjakso ei maalaa ruusuista kuvaa yrittäjyydestä.

Dokumenttisarja seuraa kolmea päähenkilöä, Jussi Jalosta, Anna-Mari Lämsää ja Toni Goltzia, ja heidän arkeaan yrityksensä alkutaipaleilla. Mukana on niin pikkukaupungin putkimies kuin pääkaupunkilainen luovan alan yrittäjä.

20.1.2020 7:00

Unelma Oy

☆☆☆☆ Synkästi alkaa nuorista yrittäjistä kertova dokumenttisarja. Nainen kertoo: "Kun mä herään, ajattelen, että kuolisin pois."

Perheenisä taas sanoo näkevänsä itsensä kymmenen vuoden päästä haudassa, kun välillä ottaa niin koville.

Alku ei anna ruusuista kuvaa yrittäjänä.

Unelma Oy kertoo kolmen täysin eri aloilla työskentelevän aloittelevan yrittäjän kiinnostavan mutta rankan tarinan.

Unelmia ja visioita löytyy

Espoolainen, 33, on lopettanut työnsä rakennusurakoitsijan rakennusinsinöörinä. Itse suunnittelemansa noin 10 neliön liikkuvan pientalon myötä hän haluaa myydä ihmisille uudenlaista, ekologista elämäntapaa ja vapautta, jota itsekin kaipaa. Velat kuitenkin kasaantuvat.

Anna-Mari Lämsän, 29, yritys lähti taiteellisesta intohimosta. Liikeideana on ottaa kuvia Suomen luonnonvaraisista kasveista ja jalostaa ne designtuotteiksi. Ristiriidat yhtiökumppanin kanssa ja menneisyyden painolasti kuitenkin vaivaavat.

Valkeakoskella neljän lapsen isä Jussi Jalonen, 42, on jättänyt hyväpalkkaisen työn paperitehtaalla ja ryhtynyt LVI-yrittäjäksi. Hän painaa pitkää päivää, mutta palkkaa ei juuri pysty maksamaan. Jussi on kivenkova duunari, joka ei anna periksi vaikka henki menisi.

Unelmia, visioita, rohkeutta ja kovaa työtä ei näiltä yrittäjiltä puutu. Sarja kuvaa rehellisesti päähenkilöidensä elämää kaikkine kipukohtineen.

Vaikkei olisi kiinnostunut yrittäjyydestä, sarja kannattaa katsoa, sillä se laajenee työstä, perheestä ja elämästä kertovaksi.

Ensimmäisen jakson jälkeen haluaa tietää, mitä näille yrityksille ja sympaattisille ihmisille tapahtuu.

Yle Areena 20.1. ja TV2 21.1. klo 20.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: