Viggo Mortensen on gangsterit tehokkaasti pysäyttävä ruutupaitamies - Viihde - Satakunnan Kansa

Väkivallan syvät juuret – Viggo Mortensen on gangsterit tehokkaasti pysäyttävä ruutupaitamies

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Perheenisä Viggo Mortensen estää ryöstön ja sen jälkeen A History of Violence -elokuvassa kuvioihin ilmestyy mies menneisyydestä.

10.8.2019 7:00

A History of Violence

☆☆☆☆☆ Kuinka perheenisä, pikkukaupungin ruutupaitamies Tom onnistui jäätävän tehokkaasti ampumaan paikalle pelmahtaneet gangsterit? David Cronenbergin jännärissä saadaan sekä selitys että syvätarkka kairaus amerikkalaisen väkivallan perinteeseen. Ja väistämätön mediakohu päälle. Menneisyyden varjostamana, pohjimmiltaan traagisena miehenä vakuuttaa kanadalaisohjaajan suosikkinäyttelijä Viggo Mortensen. (USA 2005)

TV2 lauantai 10.8. klo 21.00

Marvel: Doctor Strange

☆☆☆ Taikaviittaa ja itämaista viisautta käyttävä tohtori Stephen Strange on brittiläinen poikkeus Marvel-yhtiön supersankareiden joukossa. Vahvasti persoonaa on myös Benedict Cumberbatchin muikean ironisessa roolityössä. Ennen kuin suuren luokan ryminöihin päästään, on koppavan miehen kohdattava Tiibetin suuri mestari. Voimamielen roolissa tavataan vähemmän raamikas, mutta arvovaltainen Tilda Swinton. (USA 2007)

Nelonen lauantai 10.8. klo 19.25

U-571

☆☆☆ Sotaelokuvien ystävä tietää, ettei Das Boot tarkoita saapasta, vaan vuoden 1981 saksalaista sukellusvenejännäriä, joka vei katsojat syvyyksien paineisiin ja teki Wolfgang Petersenistä Hollywoodin megaleffojen ohjaajan. Jonathan Mostowin elokuva ui tiiviisti imussa. Matthew McConaughey komentaa saksalaisiksi tekeytyvää miehistöä, joka yrittää vallata sakemannien sukellusvenettä. Sen kyydissä on salakirjoituslaite Enigma. (USA 2000)

TV5 lauantai 10.8. klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos