Viikonlopun huimaavin takaa-ajo on toimintajännärissa Bastille Day - Viihde - Satakunnan Kansa

Viikonlopun huimaavin takaa-ajo on toimintajännärissa Bastille Day

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Richard Madden nappaa kohtalokkaan laukun Michael Masonin roolissa. Mason on taskuvaras Pariisissa Bastille Day -elokuvassa.

9.11.2019 7:00

Bastille Day

☆☆☆ James Watkinsin toimintajännäri täyttää hyvin paikkansa viikonlopun luistavana dekkariviihteenä. Jos käsikirjoitusta olisi hiottu tarkemmin, se voisi olla jotain enemmänkin. Game of Thronesin Richard Madden on amerikkalainen taskuvaras, joka nappaa Pariisissa kohtalokkaan laukun ja saa kannoilleen ärhäkän CIA-agentin. Tv-etsivä Lutherina tuttu voimanäyttelijä Idris Elba järjestää kaupungin katoilla takaa-ajon, jota katsoessa alkaa jalka vapista kotisohvallakin. Ensiesitys. (Britannia 2016)

Kutonen lauantai 9.11. klo 21.00

The Confirmation

☆☆☆☆ Me isäthän emme halua tehdä itsestämme numeroa, mutta vielä tänään ehtii kipaista marketista sen partavesilahjan huomista aamuyllätystä varten. Kahvikin maistuisi. Mainiona muistutuksena toimii iltapäivän perhedraama, jossa eronnut ja muutenkin asiansa sotkenut puuseppä-isä Clive Owen saa viikonlopuksi luokseen poikansa Jaeden Lieberherin. Nebraska-elokuvan käsikirjoittaja Bob Nelson on näiden asetelmien pätevä tulkki. Uskottavaa lämpöä ja huumoria hän latasi tähänkin tarinaan. (USA 2016)

Frii lauantai 9.11. klo 16.45

Sing Street

☆☆☆☆ Irlantilaisohjaaja John Carney osui sydämeen ja napakymppiin dublinilaisten katusoittajien karhealla romanssilla Once. Samaan kaupunkiin hän sijoitti musiikkipitoisen kasvutarinansa 1980-luvulta. Ferdia Walsh-Peelo on ankaran poikakoulun 14-vuotias Conor, joka tahtoo tehdä vaikutuksen ihanaan Rafinaan (Lucy Bounton) ja perustaa bändin. Carney asettelee jälleen hahmot, ajankuvan ja tyyliseikat jetsulleen. Brittiläinen kasaripop voitelee nostalgiset tunnelmat. Ensiesitys. (Irlanti 2016)

Yle Teema & Fem lauantai 9.11. klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos