Tuhlaajapoika palaa häröilypaikalle – Trainspottingin jatko-osa vyöryy päälle kuin metrojuna - Viihde - Satakunnan Kansa

Tuhlaajapoika palaa häröilypaikalle – Trainspottingin jatko-osa vyöryy päälle kuin metrojuna

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Ysärihitin jatko-osassa Mark Renton (Ewan McGregor) palaa 20 vuoden jälkeen Edinburghiin narkomaaniystäviensä luo.­

8.8.2020 7:00

T2 Trainspotting´

☆☆☆ Sanotaan, että vanhetessa viisastuu. No, kaikki on suhteellista, mutta ainakin nostalgia alkaa maittaa. Danny Boyle ohjasi 20 vuotta myöhemmin ysärihitilleen jatkon, jossa Ewan McGregorin esittämä Mark palaa Edinburghiin ja tapaa vanhat sekopäät. Alkuperäiselokuvan röyhkeyttä se ei onnistu toistamaan, mutta koston ja huumeisen häröilyn kuvat vyöryvät jälleen päälle kuin kadulle karannut metrojuna. Ensiesitys. (Britannia 2017)

Sub klo 21.00

Ja saapuu oikea yö

☆☆ Jyri Kähösen jännärin nimi on lainaus Reino Helismaan Sinisestä unesta. Nukkumatti ei silti ainakaan ensi hetkillä vieraile katsojan luona. Niin säpsähdyttävästi liikkeelle lähdetään. Kesken kotoisien aamutouhujen Veera (Jemina Sillanpää) kysäisee Sakariltaan (Jarkko Niemi): ”Auttaisiks sä tappamaan mun isän?”. Matka ihmismielen pimeyteen jää kesken, kun esikoisohjaajalta loppuu bensa. Martti Suosalo on uhanalainen isä. (Suomi 2011)

Ava klo 21.00

Polkupyörävaras

☆☆☆☆☆ Vittorio de Sican perhedraama on antanut myötätunnon ja humanismin mallia monen sukupolven katsojille ja elokuvantekijöille. Kylmäksi ovat käyneet ajat, jollei se sitä tee edelleen. Viihde-elokuvien tähti jätti ohjaajana kimallukset väliin ja teki kansanihmisten kera tarinan leffajulisteiden liimaajasta, jolta viedään polkupyörän mukana työ. Oma poika lähtee mukaan, kun varasta etsitään sodanjälkeisen pulan Roomasta. (Italia 1948)

Yle Teema & Fem klo 21.06

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?