Tänään telkkarissa: Edwin Laine kertoo Kalle Päätalon kasvutarinan – kovin eilispäiväinen elokuva puuduttaa - Viihde - Satakunnan Kansa

Tänään telkkarissa: Edwin Laine kertoo Kalle Päätalon kasvutarinan – kovin eilispäiväinen elokuva puuduttaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Ensimmäinen Päätalo-elokuva on esitetty tv:ssä vain kerran 1980-luvulla. Elokuva kertoo huutolaispoika Vikke Nilon elämästä 1900-luvun alusta 1960-luvulle. O: Edvin Laine. N: Jyrki Kovaleff, Olavi Ahonen. Kuvassa nuori Vikke (Torsti Kovaleff). Yle Kuvapalvelu

12.11.2019 7:00

Viimeinen savotta

☆☆ Isä jaksoi valitella, kuinka Kalle Päätalon romaanissa veistettiin yhä samaa venettä kuin sata sivua sitten. Sitten hän pyysi tuomaan kirjastosta Päätalon uusimman. Monet ovat löytäneet tämän perusteellisista teksteistä itseään, ja monille ehkä myös Edvin Laineen ohjaama huutolaispojan kasvutarina on läheinen. Sitten on meitä, joita jo valmistumisaikanaan kovin eilispäiväinen elokuva puuduttaa. Pääroolissa Jyrki Kovaleff (Suomi 1977)

Yle Teema & Fem tiistai 12.11. klo 21.55

Tyttö sinä olet tähti

☆☆☆☆ Dome Karukosken rento ja viihdyttävä nuorisokuvaus oli sen sijaan kiinni omassa valmistumisajassaan. Suomalainen hiphop-sukupolvi elää luontevasti Nellin ja Sunen hahmoissa. Pamela Tola on kuorotyttö, jonka laulajahaaveet ja elämäkin saavat uuden suunnan Samuli Vauramon esittämästä dj-biisinikkarista. Kapuloita haaveiden rattaisiin tökkivät aikuiset, kuten Mikko Kouki besserwisserinä levypomona. (Suomi 2006)

Sub tiistai 12.11. klo 21.00

Se toinen nainen

☆☆ Mark-hurmurilla onkin vaimo, eivätkä yllätykset lopu siihen. Niine hyvineen Nick Cassavetesin elokuva saattelee yhteen Cameron Diazin, Leslie Mannin ja Kate Uptonin pirteän kolmikon. Hutera ja väkinäisesti koheltava romanttinen komedia saattaisikin muutoin hivuttaa unen yökukkujan silmänurkkaan. Niin monta lupaavaa totuuden hetkeä ja vitsiä jää hyödyntämättä. Äijänketaleena virnistää Nikolaj Coster-Waldau. (USA 2014)

Ava tiistai 12.11. klo 2.05

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: