Bondin pomo vaihtuu – sooloileva agentti saa takakireältä äijältä heti sapiskaa - Viihde - Satakunnan Kansa

Bondin pomo vaihtuu – sooloileva agentti saa takakireältä äijältä heti sapiskaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Agentti James Bond (Daniel Craig) pääsee rikollissyndikaatti Spectren jäljille.

18.9.2019 8:46

007 Spectre

☆☆☆☆ Sam Mendesin ohjaama Skyfall yhdisti tyylikkäästi James Bondin parhaat perinteet ja Daniel Craigin valtakauden tuoreet särmät. Seuraaja ei onnistunut aivan yhtä mehevästi, vaikka jo Sean Conneryn ajoilta tuttu rikollissyndikaatti Spectre nouseekin esiin. Ralph Fiennes astuu isopomo M:n rooliin, ja sooloileva sankariagentti saakin takakireältä äijältä heti sapiskaa. Pahojen puolella komentaa Christopher Waltz. (Britannia/USA 2015)

Nelonen keskiviikko 18.9. klo 21.00

Fruitvale Station

☆☆☆☆ Ryan Cooglerin tosipohjaisessa elokuvassa kelataan läpi tunteja, jotka johtivat murhenäytelmään. Arkisen elämän arvo kirkastuu väkisinkin. Michael B. Jordan esittää Oscar Grantia, joka vuoden 2008 ja oman elämänsä viimeisenä päivänä yrittää skarpata isänä, puolisona ja ylipäätään ihmisenä. On huutava vääryys, kun sattuma juuri silloin vie nuorta mustaa mieltä kohti metroasemaa ja valkoisen poliisin luotia. (USA 2013)

Yle Teema & Fem keskiviikko 18.9. klo 21.50

Johnny English - Uudestisyntynyt

☆☆☆ Öinen esitysaika on ongelma, mutta tämän elokuvan kohdalla sikäli paikallaan, että James Bondista on hyvä jatkaa Rowan Atkinsonin tähdittämään agenttiparodiaan. Nolojen tilanteiden agenttia tarvitaan, kun salajuoni uhkaa Kiinan pääministerin henkeä. Atkinsonin hallittu kohellus koettelee taas kerran naurulihaksia, ja Daniel Kaluuyakin ehtii huvittaa Englishin uutena aisaparina. (Britannia 2011)

TV5 torstaina 19.9. klo 01.10

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos