Uudet muumit vievät mukanaan - Viihde - Satakunnan Kansa

Uudet muumit vievät mukanaan – Muumilaakson toisella kaudella Muumipeikko pyristelee ahkerasti eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta

Riku Niemisen ääninäyttelemä talviurheilusankari Herra Virkkunen saapuu Muumilaaksoon ja vie täysin Niiskuneidin huomion. Mutta mitä siitä tuumaa Muumipeikko?

2.3.2020 7:00

Muumilaakso

☆☆☆☆Kun uusi Muumilaakso alkoi vuosi sitten, kirjoitin tällä palstalle, että vanhassa muumissa vara parempi, vaikka Ville Haapasalo kuinka olisi Muumipappa.

Mutta koska ihminen on erehtyväinen, olen valmis myöntämään, että kyllä uudet muumit sittenkin ovat varsin nautinnollista katsottavaa. Muumilaakson toisella kaudella meno sen kuin paranee. Musiikkikin on mainiota, myönnän, vaikka se onkin englanniksi.

Henkisesti en ole hylännyt vielä vanhoja muumeja, mutta lapseni ovat, joten minunkin lienee syytä avata mieleni muutokselle. Kun ehdotan lapsilleni muumien katsomista, jopa kolmevuotias kuopus varmistaa, "äiti, ovathan ne niitä uusia muumeja?".

Jännitystä ja vauhdikkaita seikkailuja

Muumilaakson toisella kaudella Muumipeikko pyristelee ahkerasti eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta. Jaksot käsittelevät paljon Muumipeikon kasvua ja vanhempien sopeutumista uuteen perhedynamiikkaan.

Tämä aiheuttaa draamaa ja sydänsuruja koko perheelle, mutta myös hauskoja hetkiä ja vauhdikkaita seikkailuja. Jopa niinkin jännittäviä, ettei kolmevuotias kuopus niitä edes pysty katsomaan ja seitsenvuotiaankin pitää tulla syliin.

Vanhoissa Muumilaakson tarinoissa pelkoja ei tarvinnut kohdata aivan niin vauhdilla kuin uusissa.

Uusina hahmoina kaudella nähdään muun muassa Herra Virkkunen, Taikuri, Tiuhti ja Viuhti sekä Kalastaja.

Ensimmäisessä jaksossa Herra Virkkunen tuo säpinää Muumilaaksoon.

Röyhkeä talviurheilusankari lumoaa Niiskuneidin. Muumipeikko haluaa voittaa ystävänsä huomion takaisin. Mitä tapahtuu, kun kaksi suurta egoa kohtaavat? Ja entä jos tyttö voittaa koko kisan?

TV2 klo 18

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: