Bob Hoskins jyrää gangsterina – elokuvan jälkeen Itä-Lontoon tornitaloja katsoo uusin silmin - Viihde - Satakunnan Kansa

Bob Hoskins jyrää gangsterina – elokuvan jälkeen Itä-Lontoon tornitaloja katsoo uusin silmin

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pitkä pitkäperjantai on elokuva nousukkaasta brittigangsterista, jonka laajenevan imperiumin kimppuun käy tuntematon voimakas vihollinen pitkänäperjantaina. Pääosassa on Bob Hoskins.­

10.10.2019 7:00

Pitkä pitkäperjantai

☆☆☆☆ John Mackenzien gansteridraamasta puuttuu Guy Ritchien myöhempien aikojen hassunhauska äijäily tyystin. Bob Hoskins jyrää senkin edestä itälontoolaisena gangsterina. Harold Shand tahtoo käydä vakavasti otettavasta liikemiehestä, vaikka paita haisee fish & chipsille, suu jauhaa paksua cockneyn murretta, ja housunlahkeissa on veritahroja. Elokuvan jälkeen uuden uljaan Itä-Lontoon tornitaloja katsoo ihan toisin silmin. (Britannia 1980)

Yle Teema & Fem torstai 10.10. klo 21.00

Mafiaperhe

☆☆ Kovasti roiskuu myös Luc Bessonin gangsteritarinassa, mutta tyylilaji on äänekäs, ”mitään välii” -tyylin musta toimintakomedia. Amerikkalainen mafiapomo Robert De Niro, vaimo Michelle Pfeiffer ja lapset päätyvät todistajansuojeluohjelman myötä uinuvaan pikkukaupunkiin Ranskan Normandiassa. Tähtipari hallitsee tunnetusti myös tämän lajin. Naurut juuttuvat kumminkin kurkkuun, kun enin aika menee tyrkyn väkivallan merkeissä. (Ranska 2013)

Hero torstai 10.10. klo 21.00

Sex and the City – Sinkkuelämää

☆☆ Hittisarja Sinkkuelämää antoi hyvin meikatun ja iloisesti kuluttavan cityelämän mallia kuuden tuotantokauden verran 2000-luvun taitteen molemmin puolin. Kaipaamaan jäi taatusti moni, ja tiukasti faneille on tähdätty myös Carrien ja kaverien toinen paluuelokuva. Muiden ei kannata vaivautua. Arvattaville newyorkilaisille parisuhde- ja perhekuviolle haetaan vaihtelua lomareissulta Abu Dhabiin, aavikon ja uima-altaiden reunalle. (USA 2010)

Ava torstai 10.10. klo 22.01

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?