Ruotsalaisen vanhuksen vitsi väljähtyi – Robert Gustafsson hortoilee pääroolissa - Viihde - Satakunnan Kansa

Ruotsalaisen vanhuksen vitsi väljähtyi – Robert Gustafsson hortoilee pääroolissa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kun Allan (Robert Gustafsson) tarjoaa Kansansoodaa, alkaa tapahtua ruotsalaiselokuvassa 101-vuotias, joka jätti laskun maksamatta ja katosi.

2.8.2019 7:00

101-vuotias, joka jätti laskun maksamatta ja katosi

☆☆ Oletko joskus jäänyt hokemaan samaa vitsiä, koska kavereita sattui naurattamaan? Ei se mitään, niin tekivät ruotsalaisetkin. Jonas Jonassonin kirja satavuotiaan Allanin karkureissusta oli hersyvä tapaus, ja ihan kivasti onnistui sen filmisovituskin. Jatko-osan pääroolissa Robert Gustafsson joutuu hortoilemaan läpi lantrattujen vitsien. Neukkulaisen Kansansoodan myötä saadaan mukaan kylmän sodan asetelmat ja päämiehet. (Ruotsi 2016)

MTV3 perjantai 2.8. klo 22.45

The Duke of Burgundy

☆☆☆☆ Sidse Babett Knudsen esitti pääministeriä tanskalaissarjassa Vallan linnake. Peter Stricklandin eroottisessa draamassa ovat päällä ihan toisenlaiset valtapelit. Hän ja italialainen Chiara D’Anna ovat Cyntia ja Evelyn, joiden suhde perustuu hiljaisille domina-leikeille. Vain käskijän paikka on lopulta epäselvää. Elokuvan nimi ei viittaa aatelisiin, vaan eurooppalaiseen noppaperhoseen. Mikä ettei muodonmuutokseenkin. (Britannia 2015)

Yle Teema & Fem perjantai 2.8. klo 21.00

Funny People

☆☆☆☆ Tuottaja-ohjaaja Judd Apatow ei kainostele se paremmin kipeitä aiheita kuin roisia huumoriakaan. Molemmilla on paikkansa mustahkossa tragikomediassa, jossa vakavasti sairastunut, itsekeskeinen tähtikoomikko George saa apulaisekseen stand up -klubeilla luuhaavan nuoremman kollegan Iran. Seth Rogen tepsuttaa jälkimmäisenä omalla mukavuusalueellaan, mutta Adam Sandler yllättää ja panee Georgen roolissa itsensä todella likoon. (USA 2009)

Frii perjantai 2.8. klo 23.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: