Miehet eivät ymmärrä naisia Mike Nicholsin komediassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Vuodet kuluttavat kaveruksia – miehet eivät ymmärrä naisia Mike Nicholsin tummahkossa komediassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Miehuusvuodet-komediassa yliopistokaveruksien elämää naissuhteita seurataan keski-ikään asti. Kuvassa Jonathan (Jack Nicholson) ja Bobbie (Ann-Margret). Yle Kuvapalvelu

9.4.2020 7:00

Miehuusvuodet

☆☆☆ Mike Nicholsin tummahkossa komediassa miehet eivät ymmärrä naisia, mutta eivätpä paljon itseäänkään. Jack Nicholson ja Art Garfunkel ovat rehvakka kaataja ja kaino poika, jota seurataan opiskeluvuosilta keski-iän paikkeille. Pilapiirtäjä Jules Feiffer vastasi käsikirjoituksesta, jonka pistävät ironiat ja suorat sanat seksistä tuntuivat aikanaan rohkeilta. Candice Bergen, Ann-Margret ja Rita Moreno tulevat vastaan. (USA 1971)

Yle Teema 21.00

Kuolema pukee häntä

☆☆☆ Meryl Streep on illan filmitähti. Robert Zemeckisin komediassa hän on Madeleine, joka kilpailee Goldie Hawnin esittämän Helenin kanssa samasta miehestä. Kun kilpasiskot ottavat nuoruuseliksiirit ja muut myrkyt peliin mukaan, jää Bruce Willisin esittämä tohtori Ernest lähinnä käsikassaraksi. Ohjaaja Zemeckis leikkii rakastamillaan tehosteilla niin, että hollywoodilaiset nuoruuden ja kauneuden pakkomielteet saavat kyytiä. (USA 1992)

Frii klo 21.00

Paholainen pukeutuu Pradaan

☆☆☆ Siinä missä Tuhkimo kopisteli menemään lasikengillä, oppii tämän bisnessadun prinsessa laittamaan jalkaansa muotitalojen Blahnikeita ja mitä niitä nyt on. Lauren Wintourin hittiromaanista sovitettiin komedia, jossa kirjailijan omakohtaisia piikittelyjä hieman tasoiteltiin. Meryl Streep on kuitenkin kiitettävän pitelemätön päätoimittaja Mirandana, jonka assistentiksi nuori Andy (Anne Hathaway) pääsee. Tai pikemminkin joutuu. (USA 1992)

Fox klo 0.35

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut