Päivän leffapoiminnat: Liam Neeson ei tanssi susien kanssa – toimintatrillerissä lentokone tekee pakkolaskun susilauman reviirille keskelle lumisia korpimaita - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Liam Neeson ei tanssi susien kanssa – toimintatrillerissä lentokone tekee pakkolaskun susilauman reviirille keskelle lumisia korpimaita

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Liam Neeson on toiminnallisessa trillerissä metsästäjä, joka joutuu tulikokeeseen, kun öljynporaajia kuljettava lentokone tekee pakkolaskun lumikenttien keskelle. Vastassa ovat pakkanen ja susilaumat.

10.5.2020 7:00

The Grey – Suden hetki

☆☆ Öljyfirman työntekijät ja mikä ettei bisneksetkin ovat vaarassa, kun susilaumat liikuskelevat vapaina Alaskassa. Kenenköhän rahahanat lorisevat Joe Carnahanin jännärin taustalla? Tuskin ainakaan Maailman luonnonsäätiön. Liam Neeson vetäisee joka tapauksessa parkkiintuneen perusroolin erämies John Ottwayna, jonka pitkä kokemus on tarpeen, kun matkustajakone tekee pakkolaskun keskelle tuulen ja lumen tuivertamia korpimaita. (USA 2011)

Nelonen klo 23.40

Äideistä parhain

☆☆☆ Klaus Härön elokuva ei ole läheskään niin soma äitienpäiväruusu kuin nimestä voisi päätellä. Vaikka alkupuoli sota-ajan Suomessa vielä turhan pehmosti humpsahtaakin, alkaa särmää löytyä, kunhan Skooneen päästään. Siitä vastaa ennen muuta ruotsalainen Maria Lundqvist. Yhdeksänvuotiaan sotalapsi Eeron (Topi Majaniemi) vastentahtoinen kasvattiäiti on kolea tapaus, muttei pelkästään sitä. Esko Salminen esittää Eeroa vanhana. (Suomi 2005)

TV1 klo 12.40

Bridget Jones’s Baby

☆☆☆ Äitiyden hämmennystä kokee yllättäen myös Renee Zellweger ikisinkku Bridgetinä. Nolojen tilanteiden nainen on nimittäin kokenut läheisyyttä amerikkalaisen miljonäärin kanssa. Isyys ei ole tietenkään mutkaton juttu, sillä Patrick Dempseyn esittämän Jackin lisäksi mukana on totta kai myös Colin Firthin luotettava Mark Darcy. Huutonaurut jäävät Sharon Maguiren romanttisessa komediassa vähiin, mutta mukavasti se kulkee. (Britannia 2016)

TV5 klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: