Stephen Elliot omii elokuvaillan: Ensin 14-vuotias Jeff ihmettelee aikuisten outoa elämää, sitten dragkolmikko sulostuttaa tuppukylän arkea - Viihde - Satakunnan Kansa

Stephen Elliot omii elokuvaillan: Ensin 14-vuotias Jeff ihmettelee aikuisten outoa elämää, sitten dragkolmikko sulostuttaa tuppukylän arkea

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Elokuvanteosta innostuneen 14-vuotiaan Jeffin maailma pyörii vinhasti eri tavoin kun hän naapurin tytön kanssa ihmettelee omalaatuisten vanhempiensa elämää, tapoja ja räikeän mauttomia muotivillityksiä 1970-luvun Australiassa.

6.4.2019 7:00

Liekehtivät lapset

☆☆☆☆ ”Olimme ensimmäinen sukupolvi, joka puettiin keinokuituihin”, muistelee Jeffin kertojanääni helposti syttyvää lapsuuttaan 1970-luvun Australiassa. Priscilla – aavikon kuningattaren ohjaajan Stephan Elliotin omaelämäkerralliset tarinoinnit ovat liekehtivää ja värikästä seurattavaa. Kasvuvuosia auringonpaisteen ja mätänevän valaanlihan hajussa tulkitsevat muun muassa Guy Pearce ja Kylie Minoque. Ensiesitys. (Australia 2018)

Yle Teema & Fem lauantai 6.4. klo 21.01

Deadpool

☆☆☆ Uuden polven mahtipontisissa supersankarispektaakkeleissa on kaikkea muuta paitsi härskiä asennetta ja huulenheittoa. Tim Millerin ohjaama Marvel-sovitus korjaa sen puutteen kertahörötyksellä. Ryan Reynolds iskee trikooasuisena mutanttisankarina niin, että siivompi katsoja tahtoo pestä saippualla vaikka sitten oman suunsa. Juoni on sivuseikka. Kostoa ollaan kovasti hautovinaan. Ja sitä myös toimeenpannaan. (USA 2016)

Sub lauantai 6.4. klo 21.00

Priscilla – aavikon…kuningatar

☆☆☆☆ Stephan Elliotin elokuvailta jatkuu ohjaajan läpimurtoelokuvalla. Kulttikomediassa kiertuebussi tuo kolmen drag-artistin seurueen autiomaahan, tuppukylän arkea sulostuttamaan. Hugo Weaving, Guy Pearce ja varsinkin Terence Stamp kantavat kirjavat höyhenensä ja hepeneensä niin arvokkaasti, ettei karskimpikaan katsoja voi kuin ihailla. Vaikka kavereille muita väittäisikin. (Australia 1994)

Yle Teema & Fem lauantai 6.4. klo 22.33

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos