Televisiossa tänään: Hymyilevä mies on elokuva Olli Mäen muistolle – mainio nyrkkeilijä kuoli 82-vuotiaana - Viihde - Satakunnan Kansa

Televisiossa tänään: Hymyilevä mies on elokuva Olli Mäen muistolle – mainio nyrkkeilijä kuoli 82-vuotiaana

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

21.4.2019 7:00

Hymyilevä mies

☆☆☆☆☆ Mainio nyrkkeilijä ja lämminhenkinen ihminen Olli Mäki kuoli 82-vuotiaana huhtikuun alussa. Hymyilevän miehen loppuhetkillä hän vilahtaa kuvassa vaimonsa Raijan kanssa. Juho Kuosmasen Cannes-palkittu elokuva liittää heidän rakkaustarinansa vuoden 1962 höyhensarjan MM-otteluun niin, että sydän sulaa väkisinkin. Jarkko Lahti huhkii Mäkenä, Oona Airola on Raija ja Eero Milonoff manageri Elis Ask, joka suunnittelee suuria. (Suomi 2016)

TV1 sunnuntai 21.4. klo 13.25

Me Rosvolat

☆☆☆ Jos Olli Mäelle oli rakkaus nyrkkeilyäkin tärkeämpää, voittavat Marjut Komulaisen mukavassa lastenelokuvassa kaveruus ja jalo kilpa rahan ja rikastumisen. Sirkku Ullgren on kymmenvuotias Vilja, joka päätyy mummolan-reissulla maantierosvojen kyytiin. Kari Väänänen ja Jussi Vatanen kuuluvat konnaporukkaan, jossa on ilomielistä anarkiaa ja Kiljusen herrasväen äänenvoimakkuutta. Seikkailu muokattiin Siiri Kolun kirjoista. (Suomi 2015)

TV2 sunnuntai 21.4. klo 10.25

Mies, joka rakasti järjestystä

☆☆☆☆ Suomalaisilla on Tuomas Kyrö ja Mielensäpahoittaja. Ruotsalaisilla on Fredrik Backman ja mies nimeltä Ove. Rolf Lassgård ottaa omakseen menestyskirjan keskushenkilön: noin kuusikymppisen lesken, joka tarkkailee naapureitaan ja raportoi kovaan ääneen kaikesta järjestyssäännön vastaisesta. Kokenut näyttelijä kaivaa rasittavan pihapoliisin hahmosta myös piiloon painettua lämpöä. Alakuloisen komedian ohjasi Hannes Holm. (Ruotsi 2015)

Yle Teema & Fem sunnuntai 21.4. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: