Päivän leffapoiminnat: Amerikassa kaveri jätettiin – havuntuoksuisessa seikkailussa yksinäinen mies käy eloonjäämistaistelua - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Amerikassa kaveri jätettiin – havuntuoksuisessa seikkailussa yksinäinen mies käy eloonjäämistaistelua

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Leonardo DiCaprio on karhun haavoittama turkismetsästäjä, jonka kaverit jättävät oman onnensa nojaan.

8.9.2020 7:00

The Revenant

☆☆☆☆ ”Kaveria ei jätetä”, sanottiin Suomen talvisodassa, mutta tässä raahustetaankin 1820-luvun pohjoisessa Amerikassa. Leonardo DiCaprio on karhun haavoittama turkismetsästäjä Hugh Glass, jonka kaverit nimenomaan jättävät oman onnensa nojaan. Alejandro G. Iñárritu sovitti tositarinasta ja Michael Punken romaanista vahvasti havuntuoksuisen seikkailun, jossa yksinäinen mies käy ankaraa eloonjäämistaistelua. Myös kosto elää. (USA 2015)

Sub klo 21.00

The Sacrament

☆☆☆ Tositapauksen käry haiskahtaa myös Ti Westin ohjaaman kauhujännärin pohjalla. Tähtinimet ja monen miljoonan kamerataiteet loistavat kuitenkin poissaolollaan. Gene Jones on pönäkkä pastori suljetussa, omavaraisessa uskonnollisessa yhteisössä, jonka luokse Patrick (Kentucker Audley) ja kuvausryhmä saapuvat tekemään juttua. Paikan autuas elämänmeno on tietenkin vain pintaa, ja ennen pitkää paratiisissa pääseekin helvetti irti. (USA 2013)

Hero klo 21.00

Everest

☆☆☆☆ Mikäli kansa on seurannut koronarajoituksia, ovat suomalaisilla jääneet nyt vuorikiipeilyt väliin. Huippauksen ja ohuen ilman tuntemuksia pitää aavistella vain Baltasar Kormákurin seikkailusta. Jason Clarke ja Jake Gyllenhaal ovat kiipeilijöitä, joiden porukat tähyävät kilvan kohti maailman korkeinta vuorta. Reissu on rankka milloin tahansa, mutta nyt iskee raivokas lumimyrsky. Tositapaus hytisee tämänkin elokuvan takana. (USA 2015)

TV5 klo 23.50

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut