Juhannuksen elokuvat: Miss You Already, Rölli ja metsänhenki ja Brazil - Viihde - Satakunnan Kansa

Toni Collettea ja Drew Barrymorea ystävyys auttaa koettelemuksissa – päivällä seikkailee Rölli

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Drew Barrymore ja Toni Collette ovat pääosissa Jessin ja Millyn ystävyydestä kertovassa lämminhenkisessä elokuvassa Miss You Already.

21.6.2019 7:00

Miss You Already

☆☆☆ Kahden naisen tarinassa uskottavuus notkuu, ja jotkut kuvat kelpaisivat suoraan deodoranttimainoksiin. Elämän kolhuja ja ystävyyden auttavaa voimaa se kuitenkin kuvaa antaumuksella. Näyttelijätkin loistavat. Toni Colletten Millyllä todetaan rintasyöpä. Drew Barrymoren esittämä Jess käy hedelmöityshoidoissa. Nuoria Twilightissa ohjannut Catherine Hardwicke onnistuu myös nelikymppisten naisten parissa. (Britannia 2015)

Ava perjantai 21.6. klo 21.00

Rölli ja metsänhenki

☆☆☆ Olli Saarela ohjasi ja Pini Hellstedt kuvasi juhannusaaton pihkantuoksuisimman elokuvan. Kasteenraikas metsämaisema onkin oleellinen elementti satuseikkailussa, jossa hirmuisten röllien heimo valloittaa rauhantahtoisten menninkäisten maan. Sympatiaa yli rajojen tuntevat Allu Tuppuraisen tuttu, tuhiseva Rölli ja Maria Järvenhelmen esittämä söpö Milli. Hurjimuksina heiluu Peter Franzén, Kari Hietalahti ja muita tuttuja. (Suomi 2001)

Nelonen perjantai 21.6. klo 12.35

Brazil – tämän hetken tuolla puolen

☆☆☆☆ Ohjaaja Terry Gilliam oli Monty Pythonin amerikkalaisjäsen, ja mukana on myös Michael Palin. Brittiläisen koomikkoryhmän röhönaurut jäävät nyt kuitenkin painajaiskomediassa vähiin. Jonathan Pryce on virkamies maailmassa, jonka totalitaarinen meno tuo mieleen Kafkan ja Orwellin kirjat. Hulluja yksityiskohtia vyöryy päälle niin, ettei unelmille tahdo löytyä tilaa. Robert De Niro ja Bob Hoskinskin tavataan. (Britannia 1985)

Yle Teema & Fem perjantai 21.6. klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut