Huijarit menevät tyyli edellä – 1970-luvun tekokuituiset asut ovat kohdillaan tässä elokuvassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Huijarit menevät tyyli edellä – 1970-luvun tekokuituiset asut ovat kohdillaan tässä elokuvassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Tositapahtumiin perustuva, huippunäyttelijöiden tähdittämä rikoselokuva kertoo FBI:n ABSCAM-operaatiosta 1970-luvun lopulla.

30.9.2019 8:52

American Hustle

☆☆☆ Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence ja Jeremy Renner. David O. Russell sai komediallisen rikosdraamansa päärooleihin täyskäden, jonka kanssa pystyy harva elokuva kilpailemaan. Ainakaan taidossa ja karismassa. Siksi on sääli, ettei tositarina lähde kunnolla kuplimaan. 1970-luvun tekokuituiset tyyliseikat ovat kyllä kohdallaan, ja FBI:n vehkeilyt huijariparin kanssa on pippuroitu skarpilla sanailulla. (USA 2013)

Nelonen maanantai 30.9. klo 22.30

Eteenpäin - elämään

☆☆ Autonomian ajan vuodet jaksoivat elokuvasta toiseen innoittaa SF-yhtiön pomoa, tuottaja-ohjaaja Toivo Särkkää. Juhani Tervapään, eli Hella Wuolijoen, näytelmä Justiina tarjosi sopivat lähtökohdat isänmaalliseen paatokseen. Aatokset naisen asemasta kiinnostivat Särkkää vähemmän. Tauno Palo on senaattorin veljenpoika, jonka epäsäätyinen rakkaus sisäkkö Regina Linnanheimoon etenee onnettomien tähtien alla. (Suomi 1939)

TV1 maanantai 30.9. klo 13.20

Sekaisin Marista

☆☆☆☆ Bobby ja Peter Farrellyn menestyselokuva oli ensimmäisiä, joissa härski huumori ja ruumiineritteet läiskäistiin yhteen isojen tähtien ja romanttisen komedian kanssa. Jaksaa se yhä hykerryttää. Ben Stiller on nolojen tilanteiden mies, jonka muistot kirveltävät yhä, kun hän aikamiehenä kohtaa ja kadottaa lukioihastuksensa Cameron Diazin. Yksityisetsivä Matt Dillonin pestaaminen ei siinä jamassa ole kaikkein välkyin idea. (USA 1998)

Sub maanantai 30.9. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: