Roots-musiikista tuttu viisikielinen viulu vei Suvi Oskalan sydämen – myi tavallisen viulunsa pois ja tähtää nyt maailman konserttilavoille - Viihde - Satakunnan Kansa

Roots-musiikista tuttu viisikielinen viulu vei Suvi Oskalan sydämen – myi tavallisen viulunsa pois ja tähtää nyt maailman konserttilavoille

Viulupelimannien jalanjäljissä kulkeva Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala haluaa maailman konserttilavoille. Eväinä ovat harvinaiset viisikieliset viulut, nykypäivään sovitettu kansanmusiikki ja virtuoosinen soittotaito. Suomalainen musiikki on komeasti esillä maailmanmusiikin suurtapahtumassa Womexissa Tampereella.

Emilia Lajunen (vas.) ja Suvi Oskala muokkaavat vanhaa suomalaista ja pohjoismaista viuluperinnettä omannäköisekseen. Tänä vuonna he esittelevät taitojaan kansainvälisille konsertti- ja festivaalijärjestäjille Womex-messuilla.

20.10.2019 8:00

Kamarikansanmusiikki. Tällaisella sanalla kuvailevat omaa musiikkiaan viulistit Emilia Lajunen ja Suvi Oskala.

Kahden ammattikansanmuusikon muodostama duo on esittänyt perinteistä suomalaista viulupelimannimusiikkia omannäköisinään sovituksina jo kymmenen vuotta. Viime vuosina mukaan ovat tulleet myös aivan uudet teokset, joita duo on tilannut useilta säveltäjiltä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: