Entisen supersankarin paineet ovat Michael Keatonin harteilla – villiin vyöryyn liittyy myös sankarihahmo - Viihde - Satakunnan Kansa

Entisen supersankarin paineet ovat Michael Keatonin harteilla – villiin vyöryyn liittyy myös sankarihahmo

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Birdman voitti neljä Oscaria. Michael Keaton on entinen supersankari-leffojen tähti, joka yrittää uutta uraa vakavana näyttelijänä.

3.1.2020 7:00

Birdman

☆☆☆☆ Katutasoa raapiva esikoinen Amores Perros on yhä Alejandro G. Iñárritun vahvin elokuva, mutta Oscar-raati innostui neljän pystin verran taitavasta, mustankirjavasta satiirista. Takavuosien Batman Michael Keaton hermoilee mittatilausroolissa entisenä filmitähtenä, joka yrittää supersankari-leffojen jälkeen läpimurtoa teatterissa Broadwaylla. Menestyspaineiden villiin vyöryyn liittyy myös miehen entinen sankarihahmo. (USA 2014)

Yle Teema & Fem perjantai 3.1.2020 klo 21.00

Sven Tuuva

☆☆☆ J.L. Runebergin runot tuntuvat yllättävän eläviltä ja meheviltä, kun niihin tutustuu alkuperäiskielellä eli ruotsiksi. Suosittelen. Veikko Sinisalo tavoitti jotain oleellista siitä Edvin Laineen elokuvassa, jota teatraalis-isänmaallinen pullistus muutoin raskauttaa. Suomen sodan vetäytymistaisteluiden lapsenmielinen sankarihahmo on tulkittu silkalla sydämellä. Ohjaaja itse esittää isä Tuuvaa, Mirjam Novero Maria-rouvaa. (Suomi 1958)

TV1 perjantai 3.1.2020 klo 13.20

Rankka päivä

☆☆☆☆ Amerikkalaisten väliinputoajien kauna ei ole vain viime vuosien juttu. Joel Schumacher tunnisti sen jo 1990-luvun alun elokuvassaan, jossa valkokaulusmiehen käämit kärähtävät Los Angelesin liikenneruuhkassa. Michael Douglas tarpoo yhdessä elämänsä rooleista Williamina, jolla on salkku tyhjä ja pää täynnä raivoa. Rotumellakoitsijat, asekerho-tyypit ja golf-kerhoilleen eristäytyneet rikkaat ovat jakautuneen maan kansaa. (USA 1993)

Sub perjantai 3.1.2020 klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos