Päivän leffapoiminnat: Kuoleva puutarhuri ihastuu – nyt ollaan Johanna Vuoksenmaan leipälajissa - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Kuoleva puutarhuri ihastuu – nyt ollaan Johanna Vuoksenmaan leipälajissa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Toimittaja haluaa tehdä juttusarjan kuolemaan valmistautuvasta Visasta (Tobias Zilliacus).

14.8.2020 7:00

Toinen jalka haudasta

☆☆☆ Visa (Tobias Zilliacus) on ostamassa arkkua. Itselleen. Johanna Vuoksenmaan elokuvan startti on karu, mutta kyllä se siitä. Vaisu puutarhuri tapaa toimittaja Hannan (Helena Vierikko), joka kirjoittaa kuolemaan valmistautuvista ihmisistä. Sitten jokin pyyhkäisee tragikomediasta sen ”tragin” pois. Ollaan Vuoksenmaan leipälajissa, jota Mika Ripatin ja Seppo Vesiluoman käsikirjoituksen vitsintyrkytys häiritsee vain ajoittain. (Suomi 2009)

TV2 klo 21.50

JFK - avoin tapaus

☆☆☆☆ Mistä ja kuinka ne presidentti Kennedyn surmanneet luodit kulkivatkaan? Oliver Stonen elokuvan intohimoinen paneutuminen ja yksityiskohtien vyörytys onnistuvat aika hyvin peittämään sen, ettei lopullista totuutta ole tarjota tälläkään kertaa. Kevin Costnerin rehti setäkarisma sopii piirisyyttäjä John Garrisonille, joka kyseenalaistaa virallisen selityksen salamurhasta. Kolmetuntinen vierähtää kuin varkain. (USA 1991)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Todistettavasti elossa

☆☆☆ Russell Crowen ja Meg Ryanin lyhyeksi jäänyt suhde jätti jälkipolville ainakin Taylor Hackfordin poseeratun toimintajännärin. Casablanca-klassikon asetelmat toistuvat pintapuolisesti, kun sissit kaappaavat amerikkalaisen insinöörin (David Morse) Etelä-Amerikan vuoriseudulla. Ryan on vaimo, joka palkkaa sieppaustilanteiden ekspertin hätiin. Yli kaksituntiseksi venähtävässä elokuvassa riittäisi viidakkoveitsellä töitä. (USA 2000)

MTV3 klo 22.45

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: