Päivän leffapoiminnat: Aika on muuttanut Oscar-voittajaa, Forrest Gumpissa on traagisempiakin sävyjä - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Aika on muuttanut Oscar-voittajaa, Forrest Gumpissa on traagisempiakin sävyjä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Forrest Gump -elokuvassa Tom Hanks on puistonpenkin pyhänä yksinkertaisuutena lopulta yksinäinen hahmo.

16.6.2020 7:00

Forrest Gump

☆☆☆☆ Jos elämä todella on suklaarasia, on seassa myös pilaantuneita konvehteja. Kylmän sodan lopun aikaan monet ottivat Robert Zemeckisin menestyselokuvan vastaan kivana seikkailuna tai todellisuuspakona. Vuonna 2020 sen ahdistus näkyy selvemmin. Tom Hanks on puistonpenkin pyhänä yksinkertaisuutena lopulta yksinäinen hahmo. Me too -kampanja nostaa soman Jennyn (Robin Wright) vastuuttoman käytöksen takaa lapsuudessa koetun hyväksikäytön. (USA 1994)

Liv klo 21.00

Lasisydän

☆☆☆ Suomalainen muotoilu napsi 1950-luvulla palkintoja ja kunniaa maailmalla. Ohjaaja Matti Kassila oli taas kerran ajan hermolla, ja teki päähenkilöstään muotoilijan. Jussi Jurkka esittää kansainvälisesti menestynyttä lasitaiteilijaa, jolla on burn out ennen kuin Suomessa kukaan on semmoisesta kuullutkaan. Psykiatri (hulppea Toivo Mäkelä) määrää hermolomaa maaseudulla, mistä päästäänkin juhannusviikolle sopiviin maisemiin. (Suomi 1959)

TV1 klo 13.20

Southpaw

☆☆☆ Suosituissa Rocky-elokuvissa inhimillisyys pääsi usein unohtumaan jonnekin Sylvester Stallonen hormonihauisten ja huutoon vääntyneen suun taakse. Lujaa lyödään myös Antoine Fuquan ohjaamassa nyrkkeilyelokuvassa, mutta elämä ja arki pysyvät tiukasti mukana. Jake Gyllenhaal on raskaan keskisarjan mestari Billy Hope, jolla luisuvat alamäkeen niin ura kuin perhe-elämäkin. Nousussa auttelee konkarivalmentaja Forest Whitaker. (USA 2015)

Hero klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: