1970-luvun salaliittojännäri muistuttaa, että Warren Beatty oli aikanaan karismaattinen tähti - Viihde - Satakunnan Kansa

1970-luvun salaliittojännäri muistuttaa, että Warren Beatty oli aikanaan karismaattinen tähti

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Ansa-elokuvassa senaattorin murhaa tutkiva reportteri Joseph Frady (Warren Beatty) törmää vielä laajempaan salaliittoon ja ymmärtää lopulta olevansa itsekin yksi sen pelinappuloista.

23.1.2020 7:00

Ansa – Parallax View

☆☆☆☆ Nykyään moni kai muistaa Warren Beattyn lähinnä sinä vanhana miehenä, joka oli mukana, kun väärä leffa ilmoitettiin voittajaksi vuoden 2018 Oscar-gaalassa. Alan J. Pakulan salaliittojännäri muistuttaa, että hän oli aikanaan karismaattinen tähti. Kennedy-murhien ja Watergate-skandaalin traumat muhivat tarinassa, jossa toimittaja penkoo senaattorin murhaa. Se on sähköinen muisto ajalta, jolloin Amerikka aavisteli pahaa. (USA 1974)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Vain sinulle

☆☆ Maaltapako alkoi pian sotien jälkeen, ja Hannu Lemisen elokuva aavisti oitis, mitä tuleman pitää. Varsinaissuomalainen Elina kyllästyy kotipuoleen, jossa on ”kuraa ja paskaa nilkkoihin ast’”. Jos kaupunki oli perinteisissä Suomi-melodraamoissa paheen pesä, niin nyt se näyttäytyi paikkana, jossa on mahdollisuus kehittyä ja itsenäistyä. Tarmokkuuden perikuva Helena Kara kohtaa myös Tapio Rautavaaran debyyttiroolissaan. (Suomi 1945)

TV1 klo 13.15

Mr. Right

☆☆☆ Paco Cabezasin ohjaamassa elokuvassa toimintajännäri ja romanttinen komedia yhdistyvät ihan niin hankalasti kuin yleensäkin. Jotakuinkin kuiville sen hinaavat kuitenkin päätähdet. Mainio Anna Kendrick on Martha, joka saa poikaystävänsä kiinni rysän päältä ja törmää kaupan kondomihyllyyn sekä Francisiin. Sam Rockwell hurmailee muukalaisena, joka tekee työkseen keikkaa palkkamurhaajana. Tim Roth kantaa päävastuun ketkuilusta. (USA 2015)

Frii klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: