Päivän leffapoiminnat: Pojanpoika on siepattu, mutta vaari vain laskee miljardejaan – raha on kylmää tavaraa särmikkäässä kidnappausdraamassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Pojanpoika on siepattu, mutta vaari vain laskee miljardejaan – raha on kylmää tavaraa särmikkäässä kidnappausdraamassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Lauren Greenfield on kuvannut 25 vuotta vaurautta ja kulttuurimme ylettömyyksiä. Florian Homm on maanpaossa elävä sijoittaja.

10.2.2020 7:00

All the Money in the World

☆☆☆☆ Jos on nähnyt HBO-sarjan Trust, ovat Ridley Scottin särmikkään draaman asetelmat tuttuja. Maailman rikkaimman miehen John Paul Gettyn pojanpoika siepataan Italiassa vuonna 1973, mutta vaari keskittyy laskemaan miljardejaan. Christopher Plummer on vakuuttavan kylmä saituri, vaikka joutuikin tekemään roolin hätäaputöinä. Skandaalinsa takia Kevin Spacey editoitiin kuvista pois. Michelle Williams huolestuu äitinä. Ensiesitys. (USA 2017)

TV2 klo 21.00

Zodiac

☆☆☆☆☆ Seitsemän on sarjamurhaaja-elokuvien moderni klassikko, ja kiehtova Mindhunter-sarja riittävä syy hommata Netflix, mutta syvimmälle aiheeseen ohjaaja David Fincher upposi tässä tosipohjaisessa jännitysdraamassa. Näkökulma on poliiseissa ja toimittajissa, jotka jahtasivat San Franciscoa piinaavaa psykopaattia. Pakkomielteestä tulee Jake Gyllenhaalille, Mark Ruffalolle ja Robert Downey Jr:lle kallis henkilökohtainen lasku. (USA 2007)

Sub klo 21.00

Tanskalainen tyttö

☆☆☆ Media on herännyt aiheeseen niin, että sukupuolisuuden lavean kirjon ja transihmisten voisi ajatella olevan 2010-luvun keksintö. Tom Hooperin ohjaama elämäkerrallinen draama antaa teemoille kaikupohjaa vuosisadan takaa. Alicia Vikander on kööpenhaminalainen taiteilija Gerda Wegener, jonka aviomies asettuu poseeraamaan naisena. Eddie Redmayne yllättää roolissa, jossa yhden pariskunnan tarina uhmaa aikalaisnormeja. (Britannia 2015)

TV5 klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: