päivän elokuvat: the details, tintin seikkailut, buena vista social club - Viihde - Satakunnan Kansa

Pesukarhuista tulee miehen kriisin vertauskuva – Alkuillan elokuvassa Tintti selvittää yksisarvisen salaisuutta ja illalla voi fiilistellä Buena Vista Social Clubin seurassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Laura Linney ja Tobey Maguire mustahkossa komediassa The Details, jossa takapihan vallanneet pesukarhut käynnistävät syöksykierteen.

22.6.2019 7:00

The Details

☆☆☆ Somakin asia voi muuttua painajaiseksi, jos sitä on väärässä paikassa ja liikaa. Jacob Estesin mustahkossa komediassa perheen elämänmeno lähtee luisuun, kun pesukarhut ottavat takapihan haltuun. Spider-Maninakin tuttu Tobey Maguire esittää isää tuttuine, lasittuneine katseineen ja tekee karvaturreista miehen kriisin vertauskuvan. Kaaosvoimat vievät myös elokuvan naisia, Elizabeth Banksia ja Laura Linneytä. (USA 2011)

Hero lauantai 22.6. klo 19.00

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus

☆☆☆☆☆ Hergén sarjakuvien rehti ja reipas töyhtöpää ehti seikkailla monessa jähmeässä animaatiossa, kunnes päätyi oikeisiin käsiin. Amerikkalaisen viihteen maestro Steven Spielberg kohteli eurooppalaista sankaria kunnioituksella ja ohjasi luistavan aarrejahdin, jossa yhdistyvät useammankin albumin ainekset. Ihmisnäyttelijöiden ja digitaalityön yhdistelmä tavoittaa hämmästyttävän hienosti Tintin, kapteeni Haddockin ja muut tutut. (USA 2011)

Nelonen lauantai 22.6. klo 17.20

Buena Vista Social Club

☆☆☆ Wim Wendersin dokumenttielokuva kuubalaisen musiikin konkareista voisi olla täydellinen soundtrack leppeään juhannusiltaan. Nimenomaan voisi, sillä musiikkituokioiden katkaisu kesken tärvelee monet lämpimästi sykkivät tunnelmat. Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Omara Portuondo ja muut havannalaiset kansallisaarteet eivät todellakaan kaipaisi väliin ohjaajan ja rumpalipojan kruisailuja kaupungilla. Vähän kunnioitusta, Wim! (Saksa 1999)

Yle Teema & Fem lauantai 22.6. klo 20.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos