Perttu Sirviö lähtee uutuusohjelmassaan shoppailemaan Kiinaan – luvassa on jos jonkinlaista kaupankäyntiä - Viihde - Satakunnan Kansa

Perttu Sirviö lähtee uutuusohjelmassaan shoppailemaan Kiinaan – luvassa on jos jonkinlaista kaupankäyntiä

Perttu Sirviö etsii muun muassa Sampo Kaulaselle uutuustuotteita Kiinan suurimmilta messuilta kansainvälisen kauppamiehen Jari Komulaisen ja tämän Milla-tyttären kanssa.

3.9.2019 7:00

Perttu – tehtävä Kiinassa

☆☆☆☆ "Todella omituinen ohjelmaformaatti" on päällimmäinen ajatus.

Mitä muuta tulee mieleen, jos Big Brother -julkkis ja remonttipiiskuri Perttu Sirviö laitetaan shoppailemaan Kiinaan tavaroita toisille suomalaisille julkimoille ja heidän yrityksilleen? Onko Perttu – tehtävä Kiinassa matkailuohjelma, sukellus kulttuuriin vai puhdasta shoppailua? Hankala sanoa, mutta loppujen lopuksi uusi sarja on ihan viihdyttävä sekasotku.

Apunaan Kiinassa Pertulla on kokenut kauppamies Jari Komulainen sekä Komulaisen Kiinassa asuva tytär Milla Brygger. Yhdessä kolmikko suuntaa Kantoniin maailman suurimmille tuonti- ja vientimessuille, joilla on sekä näköä ja kokoa.

Miljoonan neliön tila päihittänee Helsingin messukeskuksen mennen tullen, ja kun näytteilleasettajia on paikalla 25 000, jotain luulisi löytyvän Suomenkin tuliaisiksi.

Ensimmäisessä jaksossa kolmikko etsii myytävää ja uutuustuotteita Sampo Kaulasen kauppaan Ylläkselle. Kiehtoisiko Kaulasta ja ennen kaikkea hänen asiakkaitaan mieluummin hyttyshaulikko vai ekomateriaalista tehty ostoskassi? Myöhemmissä jaksoissa kolmikko etsii myytävää muun muassa Toivo Sukarille ja wellness-yrittäjäpariskunta Jutta ja Juha Larmille.

Parin jakson perusteella sarja ei ole yhtään niin kamala kuin aluksi voisi olettaa, päinvastoin.

Suuri osa maailman turhuuksista ja tavarasta tulee Kiinasta, joten on hyvä kurkistus kulttuuriin nähdä joskus myös oikeaa kiinalaista kaupankäyntiä.

Pelkällä Pertulla ohjelma voisi olla täyttä pelleilyä, mutta mittavan kauppakokemuksen omaava Komulainen ja maan tavat ja kielen hallitseva Brygger ovat hyvä asiantuntijalisä ohjelmaan. MTV3 tiistai 3.9. klo 20

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: