Päivän leffapoiminnat: Kun usko menee kärsimykseksi - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Kun usko menee kärsimykseksi

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Marion (Ida Kuningas, oik.) haluaa mennä naimisiin Julian (Niina Koponen) kanssa, mutta kokee saavansa merkin Jumalalta luopua suhteestaan.

26.7.2020 7:00

Kristuksen morsian

☆☆☆ Uskonnon ja seksin olisi kaiketi tarkoitus olla asioita, jotka tuovat voimia, helpottavat oloa ja auttavat jaksamaan. Usein kuitenkin juuri niistä saadaan isoimmat rähinät aikaan. Kari Paljakan elokuva yrittää käsitellä aihetta tarinalla Marionin ja Julian rakkaudesta ja paniikkikäännöksestä lahkon huomaan. Siinä puhutaan turhan usein kuin ranskalaisin viivoin, mutta Niina Koposen ja Ida Kuninkaan aitous pelastaa paljon. (Suomi 2014)

TV1 klo 20.55

Orfeus

☆☆☆☆☆ Orfeus-myytti kertoo kaverista, joka lähti Manalaan noutamaan kuollutta vaimoaan. Lajiin mieltynyt Jean Cocteau siirsi tarinan omaan aikaansa, kun kuuluisa runoilija päätyy liikenneonnettomuuden myötä unen, kuoleman ja seksuaalisuuden tutkimattomille harhapoluille. Roolissa on Jean Marais, mutta monella tapaa ohjaajan omakuvasta on kyse. Rima on korkealla, jossakin Akropoliin yllä liihottavissa pilvissä. (Ranska 1950)

Yle Teema & Fem klo 14.05

Walk the Line

☆☆☆☆ Kun nyt myyteistä puhutaan, niin saman sanan voi heittää ilmaan myös Johnny Cashin kohdalla. Tämä oli countrymusiikin peruskallio, jonka syvän louhitusta äänestä löytyi myös jotain herkkää. Aavistus haavanlehden värinästä. Haastavien roolien spesialisti Joaquin Phoenix eläytyy hahmoon komeasti James Mangoldin ohjaamassa elämäkerrassa. Reese Witherspoon vakuuttaa June Carterina Oscarin arvoisesti. (USA 2005)

Fox klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: