Ex-miehen kirja vie mennessään – Amy Adams loistaa roolissaan entisenä vaimona - Viihde - Satakunnan Kansa

Ex-miehen kirja vie mennessään – Amy Adams loistaa roolissaan entisenä vaimona

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Amy Adams on losangelesilainen taidekauppias psykologisessa trillerissä Yön eläimet.

20.10.2019 7:00

Yön eläimet

☆☆☆☆ Tom Fordin elokuvat eivät ole silmäkarkkia, vaan silmäjätskiä: viileän tyylikkäitä luomuksia, joiden hiotut kuvat voisi ripustaa seinälle. Entisellä muotisuunnittelijalla on sen sijaan vaikeuksia ymmärtää ihmisiä, varsinkin naisia. Elämä muhii hajuraon päässä myös jännitysdraamassa, jossa galleristi Susan saa paketissa ex-miehensä kirjoittaman kirjan. Amy Adams ja Jake Gyllenhaal loistavat rooleissaan. Ensiesitys. (USA 2016)

TV5 sunnuntai 20.10. klo 21.00

Naisia liian suurissa miestenpaidoissa

☆☆☆ Oppia ikä kaikki – ja kolhuja myös. Yngvild Sve Flikken kirpeästi kujeilevassa komediassa kolme naista saa tuntumaa aiheeseen. Inga Ibsdotter Lilleaas on parikymppinen Ingrid, joka lipsahtaa suhteeseen keski-ikäisen mieskirjailijan kanssa. Raskaus yllättää performanssitaiteilija Trinen (Henriette Steenstrup). Agnes (Anne Krigsvoll) tahtoo tavata pois antamansa pojan, kun ajatus omasta kuolevaisuudesta tulee mieleen. (Norja 2015)

Yle Teema & Fem sunnuntai 20.10. klo 21.00

Pain & Gain

☆☆☆ Toimintaohjaaja Michael Bayn käsittelyssä amerikkalainen unelmakaan ei ole mitään hattaraa. Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie ovat kehonrakentajia, joilla rauta kohoaa korkeammalle kuin älykkyysosamäärä. Mukurainen kolmikko keksii kuitenkin ryhtyä epätoivoiseen kidnappausjuoneen. Romuluisen rikoskomedian huumori on mustaa ja juonenkulku epätodellisen holtitonta. Pohjalla on kumminkin tositapaus. (USA 2013)

Fox sunnuntai 20.10. klo 21.05

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: