Mikäpä maineen ja rahan voittaisi – yhdysvaltalainen valokuvaaja tarkastelee dokumentissaan yhteiskunnan rappiota - Viihde - Satakunnan Kansa

Mikäpä maineen ja rahan voittaisi – yhdysvaltalainen valokuvaaja tarkastelee dokumentissaan yhteiskunnan rappiota

Lauren Greenfield on kuvannut 25 vuotta vaurautta ja kulttuurimme ylettömyyksiä. Florian Homm on maanpaossa elävä sijoittaja.

10.2.2020 7:00

Generation Wealth

☆☆☆ Mainetta, rahaa, valtaa, kauneutta ja julkisuutta.

Yhdysvaltalainen valokuvaaja ja elokuvaaja Lauren Greenfield on matkustanut 25 vuotta ympäri maailman ja kuvannut yhteiskunnallisia ilmiöitä. Usein hänen työssään on heijastunut vauraus.

Dokumentissaan Generation Wealth Greenfield tarkastelee maailman rikkainta yhteiskuntaa ja pohtii sitä, kuinka lähellä rappiota se on.

Ääripäät auttavat ymmärtämään keskivirtaa

Liki kaksituntinenelokuva on selvästi Greenfieldille jonkinlainen välitilinpäätös ja yhteenveto tähänastisesta työstä.

Siinä on kuvattu 6-vuotiasta kauneuskisojen voittajaa, pornotähteä, maanpaossa olevaa sijoittajaa ja Kiinan uusrikkaita.

– Työtapani on tarkastella ääripäitä ymmärtääkseni keskivirtaa, valokuvaaja sanoo.

Lopputulos on turhan massiivinen ja hajanainen. Kiusallisen yksityiskohtaisesti Greenfield kuvaa omaa uraansa ja perhettään. Hän haluaa vetää yhteyksiä ja tunnustaa, että hänelläkin on pakkomielteensä ihan yhtä lailla kuin kuvauskohteillakin.

Upeita valokuvia olisi katsellut enemmänkin tässä dokumentissa.

Lopussa Greenfield avaa näyttelyn New Yorkissa, jonne saapuu joukko kuvissa esiintyviä julkkiksia ja rikkaita. Mitä he ajattelevat kuvista nyt 25 vuotta myöhemmin?

Tällä hetkellä Greenfield on ajankohtainen The Kingmaker -elokuvalla, joka sai juuri Suomen ensi-iltansa DocPoint-festivaalilla.

Yle Areena 10.2. alkaen ja Yle Teema & Fem 16.2.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: